ten moj pribeh

  • St
Viac
pred 8 rokmi 1 mesiacom #2978 od St
Odpoveď od St na tému ten moj pribeh
Chocho
Prisnost a razantnost to urcite ano ale hnev ktorý mas na svojho brata si si sposobil aj sam a to si priznaj. Vedel si ze ma problem s hazardom a ty si mu daval peniaze. On s tebou manipuloval ako kazdý jeden zavislý manipuluje so svojí okolím. Tak ak sa dnes hnevaš na brata hnevaj sa aj na seba. Neber to ako nejaky utok na tvoju osobu ale ber to ako fakt ktorý hnevom neporiešís.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • Chocho
Viac
pred 8 rokmi 1 mesiacom - pred 8 rokmi 1 mesiacom #2975 od Chocho
Odpoveď od Chocho na tému ten moj pribeh
No dobre, poslednýkrát odpovedám, nechcem to tu ešte podrobnejšie rozoberať. Vy ma tu obviňujete z toho, že som mu dával peniaze, ktoré používal aj na stravovanie. Mal som ho poslať kadelahšie zo slovami, "radšej sa budem dívať, ako nemáš čo žrať!" :D. Vy ma obviňujete, že keby som nešiel na políciu a šiel s ním radšej na nejakú poradu, vyliečil by sa. No panstvo, práve to, čo som spravil, mu pomohlo. Odkedy sa vrátil na Slovensko, spláca si riadne dlhy, žije normálnym životom, teda aspoň z toho tak usudzujem, keďže peniaze stále chodia :D. Takže sa zamyslite, nevedeli ste, že je už v poriadku, teraz to viete. Myslíte si, že keby som mu po tej krádeži povedal, "vieš čo nič sa nestalo, poďme na kliniku, ja ťa budem dotovať ďalej," dal by sa dokopy?:D Až mi prišlo smiešne, ako ma tu obviňujete. To bol zámer, chcel som, aby videl, že sa niečo zmenilo, podľa mňa bolo to hlavným dôvodom, prečo si konečne začal riešiť svoj život. Neodcudzujem spomínané liečenia, určite to vie pomôcť.

ST- ja som už o brata prišiel a som rád, že som dostal nepriateľa zo zoznamu priateľov
dusiander - ty berieš fakty ako chorobu -všetko, čo spravil, sa nedá ospravedlniť jeho "chorobou", je to z tvojej strany čisto profesionálny prístup, čo je na jednej strane dobré, v prípade môjho brata by to ale nepomohlo, nikdy v živote by na žiadne liečenie nešiel, pomohlo mu to, že sa konečne niekto z jeho rodiny rozhodol vrátiť úder, pritom to bol najmladší člen.

Mimochodom na túto stránku som sa dostal náhodou, dôvod prečo som sem napísal príbeh človeka, čo okrádal moju rodinu, je uvedený vyššie.

Pekný večer všetkým
Posledný krát upravené:pred 8 rokmi 1 mesiacom Chocho

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • St
Viac
pred 8 rokmi 1 mesiacom #2973 od St
Odpoveď od St na tému ten moj pribeh
Chocho
Posuval si bratovi peniaze a pomahal si mu zveladovat jeho chorobu. Teraz sa s toho tesis ako mu to vsetko zratas ako sa do neho kazdy obuje. Uvedom si tvoj brat trpi chorobou a ak ju nebude liecit. Može sa stat ze o brata prides natrvalo. Ked si mu pomahal vtedy pomoz mu nech sa ide liecit.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • dusiander2
pred 8 rokmi 1 mesiacom #2971 od dusiander2
Odpoveď od dusiander2 na tému ten moj pribeh
Chocho,

hnev ,to je ako vypiť pohár jedu a pri tom si myslieť že to zabije všetkých tvojich tebou nenavidenych nepriateľov!!! Tvoja mladosť ešte jednoducho nepochopila ,že nenávisť a stratená dôvera voči chorému človeku viac hovorí o tebe než o tvojom chorom bratovi. To ,čo si tu uviedol na adresu chorých-závislých ,abstinujucich ale aj ľudí v procese samo liečby a liečby jasne hovorí o tvojich charakteristických črtach a predovšetkým o nevedomosti o závislosti ako chorobe. Ty totiž nie si schopným pochopiť konanie chorého -závislého a vnímaš ho len cez peniaze a všetke negatíva ,ktoré sú symptomami tejto choroby . Skús mi povedať ako si sa snažil a chcel pomôcť chorému btatovi ! Čo si robil a ako si sa k nemu správal keď ho jeho choroba -závislosť načisto ovládla a ťahala na dno spoločnosti? Ty tu odsudzuješ všetkých a všetko ohľadom ,,lacného biznisu,, a jeho nasledkov ,s čím by sa dalo aj súhlasiť ,no pri tom nevieš alebo nechceš pochopiť že jeho obeťami sú chorí ľudia a ich blízke aj širšie okolie. Nuž a k chorým sa treba stavať s istou empatiou a pokorou k ich chorobe. Tu nestačí a hlavne netreba používať nenávisť,hnev a skodoradosť ,ale treba napred chcieť pomôcť a až potom odsúdiť a ,,pustiť k vode!'' Ty osobne si bratovi ,,naletel'' ,pomahal si mu v tom ,čo tú odsudzuješ a keď ťa jeho choroba okradla ,pozor nie on, tak si mu namiesto pomoci poslal policajtov a prokurátora!!! Ale koľko krát si ho poslal k lekárovi,alebo dokonca s ním k nemu zašiel už nepíšeš,a asi prečo??? Koľko krát si povedal doma,že s bratom nie je niečo v poriadku a treba mu pomôcť ??? Si si vôbec vedomý ,že tvoj brat má v sebe všetko to,čo ho k tebe priťahovalo ale je to zakryté silou jeho choroby-závislosti a dá sa to odkryť a vratiť do pôvodného stavu??? Je pravdou ,že to musí predovšetkým chcieť a uvedomiť si on . Ty mu v tom možeš len pomôcť ,ale tiež musíš napred pochopiť a potom aj chcieť!!! Nuž a ty namiesto pochopopenia a chcenia si škodoradostnym a hnev s nenávisťou sa ti stáli v tomto prípade tvojím panom!!!! Dokážeš si zosumarizovať paralelu medzi chorým-závislým bratom a bratom konajucim pod silou emócií a rýchlych rozhodnutí?!
Ja sa týmto nechcem zastávať a ospravedlňovať tvojho brata,ale som ťa chcel len povrchne uviesť do jeho problému-choroby-závislosti a tak poukázať na tvoj iracionalny postoj a prístup k chorému bratovi . Ale je to výhradne tvoje právo a ja ti ho neberiem .Ja viem len to ,že aj teba v istej situacii nezdolalo to ,čo sa stalo ,ale to ,čo si si o tej situacii myslel a ako si na základe myšlienky konal!!!

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • Chocho
Viac
pred 8 rokmi 1 mesiacom #2969 od Chocho
Odpoveď od Chocho na tému ten moj pribeh
Zdar páni, dámy. Úprimne vás všetkých ľutujem, hoc možno to aj myslím ako urážku. Som 22-ročný fagan (na dospelého sa necitím), popritom vo vašich totálnych pádoch vidím svojho brata, ktorý narobil dlhy, odišiel do zahraničia, vrátil sa a teraz spláca aj mne aj ostatným. Možno vám pomôže, že si to teraz vychutnávam. Pomáhal som mu v priebehu jedného roka, posunul som mu 900 eur ((tipovanie, nájom, alkohol, kurvy), pretože som mal, pretože som to ako je brat považoval za normálne, pretože som niekde v hlave vedel, že keby mi ich nevrátil, stojí mi to za to. Viete prečo? Kľudne by som znovu aj viac zaplatil za to, aby som zistil, ktorý priateľ v mojej blízkosti je priateľ, môj brat vtedy ním bol. Raz mi zavolal večer, ja som ho hneď automaticky pozval niekde na večer do baru..on to hneď zrušil a povedal, že bol u mňa v byte na návšteve a zobral mi ďalších 500 €. Vtedy som sebe a aj jemu povedal, že končíme. Donútil som ho podpísať papier a teraz ho exekútor v mojom mene ošklbe. Mne zaplatí 1400, exekútorovi ďalších 1500. :D. Myslite si čo chcete, som možno príliš mladý, no mám rád spravodlivosť a preto sa na tom smejem, necítim žiadnu ľútosť, pretože, pretože si ju proste nezaslúži. Popri mojich peniazoch stihol starej mame ukradnúť našetrených 800 eur, predať otcove auto za 2000€, bratovi nasľuboval vrátenie 300 eur, bratrancovi 500 eur. a tak ďalej...no to nie je podstatné, pre toto to všetko celé nepíšem.

Zoberte si mňa, ako jeho brata, ešte keď som mu posúval peniaze. Bol som presvedčený, s totálnou istotou, že sa nemám čoho báť. Proste na jeho mieste by som si ani nedovolil pomyslieť na to, že sa na svojho brata vykašlem. A potom, prišiel ten zlom, tá krádež. V tom momente si taká povaha ako ja povie dosť, DOSŤ. Podľa svojích životných právd, podľa presvedčení, podľa hlavných zásad svojho života som usúdil, že mu ublížim tak, ako on mne. Právnika som vyriešil do troch dní, vybavil papier, o ktorom som sa dopredu presvedčil, že mi ho podpíše. Doteraz viem, že ten jeho dlh voči mne bola len maličkosť, mal ďalšie dlhy, či už voči ďalším osobám, sociálke, zdravotke, ale..je mi to jedno. Nepovažujem sa za zlého človeka, som totálne spravodlivý vo všetkom, čo robím (možno sa prechvaľujem, ale je to tak), a toto je pre mňa spravodlivosť. Ublížil celej rodine, mama nevedela, čo má robiť, teraz s ním poza môj chrbát telefonuje, volá si na návštevy jeho priateľku.

A ja, ja sa smejem, smejem sa keď mi na účet prídu každý mesiac peniaze a on nemá z čoho žiť. Predtým bol pre mňa jediný človek, ktorému môžem veriť, proste skutočný priateľ, po tom, ako ma okradol som stratil schopnosť veriť, neverím nikomu, ani vlastnej mame, nikomu. Popritom si pravdepodobne podvedome ubližujem, najhoršie som sa cítil, keď som ho šiel udať na políciu, ktorá si ho zavolala na stanicu, on sa priznal, po mesiaci mi volal vyšetrujúci, so slovami-"Prídte na stanicu podpísať papiere, mi s tým už nič nenarobíme, pošleme to na prokuratúru". Kebyže nemám papier od právnika s jeho podpisom, polícia by mi nepomohla, lebo im nestačilo priznanie :D...štrašne trápny štát, ale o tom neskôr. Od toho momentu, kedy dokázal ukradnúť vlastnému bratovi peniaze, už nie je bratom. Po podpísaní daného papieru ma stretol pri ceste domov, s úsmevom sa mi pozdravil, zavtipkoval, ja som sa len obzrel a bez slov som pokračoval ďalej. Od toho momentu je len obyčajný človek, zmija, háveď, bastard, špina, ktorá nemá žiadne zásady.

Nepatrí to sem až tak úplne, chcem vám len všetkým ukázať, čo dokáže tipér, klavirista, feťák atď urobiť vlastnej rodine, ľudom, ktorí ho podporujú a nikdy v živote by ho nezapredali za zasrané peniaze, nie to ešte za posraných 1400 eur. Ľudia uvedomte si, že vy si nekazíte život len sebe, kazíte ho celej svojej rodine, ktorú ste MALI, áno mali, na mieste vašej rodiny by som s vami už dávno prerušil kontakty. Mimochom držím palce pri liečení.

Pôvodne som sem chcel napísať len o tom, ako všetci riešite jeden nevyriešiteľný kolotoč. Kolotoč vytvorený štátom. Štát vám pomôže pri liečení závislosti, ktorú vám sám spôsobil. Pozrite si, ako zdaňovanie herní, stávkových kancelárii ako také pomáha štátnej kase. Všetky hazardné hry sa tíško zo strany štátu podporujú, lebo to vynáša. Tak ako vynášajú cigarety, ktoré takisto kazia životy ľudí. Štát získava z toho, že vy ste závislí, uvedomte si, že sa vám váš štát vysmieva do tváre. Máte to radi? Máte radi, keď sa vám niekto smeje do tváre a vy musíte hrať jeho hru? Predstavte si ho ako človeka, čo by ste spravili, keby ste stretli človeka, ktorý profituje na vašej závislosti??? Ste závislí na produkte štátu, ktorého VY dotujete. Tým pádom, sami seba podporujete vo svojej závislosti. Hoď si mincu do stroja, podaj si za 2000€ na jeden zápas, bohatstvo stávkovej či herní putuje z časti do štátnej kasy. VY SAMI SA PODPORUJETE V PÁDE, to si treba uvedomiť.

Pekný večer.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • dusiander2
pred 8 rokmi 1 mesiacom #2923 od dusiander2
Odpoveď od dusiander2 na tému ten moj pribeh
Peter,

každý kto začal hrať ,tak nech s tým prestane !!! Si sám napísal . Skús mi napísať ,ako si prestaval hrať ty a ako a prečo sa ti to nepodarilo. Alebo,ako chceš riešiť tvoj problém-závislosť-chorobu z pohľadu aj zadlženého závislého ,,chlapca'' ktorému hrozí ULICA?

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • St
Viac
pred 8 rokmi 1 mesiacom #2918 od St
Odpoveď od St na tému ten moj pribeh
peterr
Vsetko sa da a nikdy neni neskoro. Tak zacni na tom robit.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • St
Viac
pred 8 rokmi 1 mesiacom #2913 od St
Odpoveď od St na tému ten moj pribeh
Michal
Ak si to robil len kvoli tomu dievcatu. Tak na rovinu ti poviem je to zle. Urob to preto ze chces zmenit svoj zivotny styl. V zivote budes mat mnoho situacii ktore budu pre teba zle a kazda jedna situacia ktoru nebudes vediet zvladnut ta zlozi ak nebudes abstinovat kvoli sebe a pre seba. Nesnivaj o tom co bolo co by mohlo byt ale zacni skutocne zit. Daj sa doporiadku a ked to nezvladas sam skus vyhladat odbornu pomoc. Ide o tvoj zivot

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • peterr
pred 8 rokmi 1 mesiacom #2912 od peterr
Odpoveď od peterr na tému ten moj pribeh
Podobný moj príbeh mam 25 hrám 6 rokov s toho 3 roky prvú ligu prehral som za to obdobie keď rátam aj úroky co musim vrátiť cca 100000 e čistá demolacia začalo to stavkovou keď prišli automaty začínalo to nevine s malimi hrami az to prerástol do nekontrolovaneho hrania keby s prehral výplaty tak som na tom dobre ale keď som začal ťahák jeden úver za druhým to má už položilo teraz musim vrátiť 35000 e co budem splácať najbizsich 10 rokov s úrokmisamozrejme ddvojnásobok je to až neuveriteľné ako sa človek dokáže sám seba oklamať ze uz hrať nebude a zachvilocku je ť zase mne sa nedarí prestať chcem to riešim ale neviem ci uz neni neskoro keby aj prestaneme hned bude to tvrdý boj všetko spatit neviem či to dám splátky sú vysoké a či si vôbec dovolím dôstojne žiť to asi ťažko proste viem ze uz som to prepiskol viem ze je to moja chyba nikoho iného neviem ale čo mám robiť rodičia o tom nevedia uz u nich nebyvam mam podnájom v inom meste kde pracujem ale už o mesiac si ho nebudem môcť dovoliť a ťažko sa domov vrátiť. Každý kto začal hrať tak nech prestane hned hned sa treba priznať a nenechať to zajst tak ďaleko ako u mňa viem ze ma to bude matat do konca života strašne rád by som sa zmemil a najradšej zabudol ale to sa už nebude dať určite nikdy

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • michal
  • Autor témy
Viac
pred 8 rokmi 2 mesiacmi #2390 od michal
Odpoveď od michal na tému ten moj pribeh
Poradii mi niekto

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • michal
  • Autor témy
Viac
pred 8 rokmi 2 mesiacmi #2385 od michal
Odpoveď od michal na tému ten moj pribeh
Citim sa horsie ako ked som prehral naraz 600 euro.to je rana ktora sa nehoji.mesiac nemozem poriadne spat od kedy odisla.nrpotrebujem hrat potrebujem byt milovany.vtedy nemyslim na hru.minulost ked som hral bola temna ale teraz to je peklo.som sam uplne sam a vycitky ma nicia.silvester som bol sam na izbe.zobudil som sa na novy rok a neviem co mam robit.poradte mi prosim

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • michal
  • Autor témy
Viac
pred 8 rokmi 2 mesiacmi #2384 od michal
Odpoveď od michal na tému ten moj pribeh
Tie nutkave pocity sa vytratili a nahradili ich ine myslienky.dostal som druhu sancu ked som sa zalubil do dievcata.lenze ona mi odisla.a teraz co ?

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • St
Viac
pred 8 rokmi 2 mesiacmi #2383 od St
Odpoveď od St na tému ten moj pribeh
vyhľadaj odbornú pomoc psychiatra alebo psychológa a skús počúvať čo ti poradia. Ak si chceš svoj život užívať musíš liečiť svoju závislosť nastaviť pravidla abstinencie a potom uvidíš zmenu vo svojom živote.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • St
Viac
pred 8 rokmi 2 mesiacmi #2382 od St
Odpoveď od St na tému ten moj pribeh
Ako by to vyzeralo keby sa to dozvedela

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • michal
  • Autor témy
Viac
pred 8 rokmi 2 mesiacmi #2381 od michal
Odpoveď od michal na tému ten moj pribeh
To si vobec neviem predstavit.bol to moj prvy dlhy vztah po 8 rokoch.ako by to vyzeralo keby sa to dozvedela?

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.106 sekúnd

Prihlásenie

Scroll to top