Návrat domov

  • Zabka
  • Autor témy
Viac
pred 8 rokmi 6 mesiacmi #2224 od Zabka
Odpoveď od Zabka na tému Návrat domov
Keď prídu krízy je to vina spoločná. Aj ja som mohla reagovať na bežné denne problémy trošku inak. Som takzvaná živelná žena. Niekedy by som sa charakterizovala ako časovaná bomba. A to nás dostalo tiež do problémov. Miesto riešenia som si ,, vyhnala muža z domu ´´ a on samozrejme urazený a naštvaný riešil problémy v krčme - z čoho boli ďalšie výčitky hnev a jeho útek do krčmy a tak ..... ( prišiel o prácu a v druhej kde pracoval v tom čase nebol spokojný ,nechcel o tom hovoriť, uzavrel sa a nevedel ako z toho von ) . To všetko sa ani nedá opísať , tie pocity sa navzájom logicky vylučujú a predsa sú tu a striedali sa dokola. Len dúfam, že sme z tohto začarovaného kruhu von a ďalej to už bude len lepšie .
Sme spolu už 17 rokov a až teraz si začíname vážiť spoločné chvíle a ich hodnotu. Rozvody sú v mnohých prípadoch urýchlené a nešťastné riešenia mladých rodín.
S preliečením po roku to bude ťažké ale na klub sa chystáme spolu s jeho priateľmi z liečenia.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • dusiander2
pred 8 rokmi 7 mesiacmi #2199 od dusiander2
Odpoveď od dusiander2 na tému Návrat domov
Ahoj žabka,

ty si skutočne myslíš že aj ty nesieš vinu na manželovom správaní pred vznikom závislosti? Alebo ,čo bolo základom jeho skratu unaveného a sklamaneho človeka s nasledkom pocitov bezmocnosti ,ktorý vyustil v závislosť? Lebo mne sa zda a mám taký pocit ,že on jeho vášeň a lásku k alkoholu a zavislosti na gamblingu zakryval tebou uvedenými faktami. Ale už to máte chvalabohu za sebou a ste spokojní ,čo bolo aj účelom liečby . A preto sa ťa chcem spýtať či má manžel naplánovanú tzv.opakovaciu liečbu po roku prvej liečby,alebo s ňou rata. Ináč držím aj naďalej palce a prajem pekný a slnečný víkend.ď....

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • Zabka
  • Autor témy
Viac
pred 8 rokmi 7 mesiacmi #2198 od Zabka
Odpoveď od Zabka na tému Návrat domov
Ahoj. Ano . Moj muž už rok nepije alkohol. I ked nealko pivo si dá. U môjho muža to bol skrat unaveného a sklamaného človeka. Cítil sa bezmocný. A tak išiel na pivo a hral. Naštastie nenarobil nám velké dlhy. Nemáme požičky a ani uvery ktoré by sme splácali pre jeho nezodpovednosť. Takže hnev ma už dávno prešiel a nemám sa prečo cítit ani oklamaná, ci okradnutá,........ Zabudla som a odpustila - ved všetci robíme chyby.
Ostávam však v strehu. a dávam si pozor aby som neopakovla chyby ktoré by ho dostali opäť do krčmy.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • Nikoleta994
Viac
pred 8 rokmi 7 mesiacmi #2189 od Nikoleta994
Odpoveď od Nikoleta994 na tému Návrat domov
AHoj žabka,

rada by som sa opýtala či sa manžel drží a ako to zvládate.:)

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • dusiander2
pred 9 rokmi 6 mesiacmi #1967 od dusiander2
Odpoveď od dusiander2 na tému Návrat domov
Ahoj Žabka,

,,NAŠE ŠŤASTIE V ŽIVOTE NIE JE URČENÉ TÝM,ČO VIEME,ALE IBA TÝM ČO USKUTOČNÍME!''

Držím palce a pevne verím že manžel bude už len pevnou súčasťou rodiny a tvorcom mnohých prekrásnych a šťastných chvíľ....-

,,SVET JE PLNÝ IDEÁLOV KTORÉ RASTÚ NA CESTE ŽIVOTA -PRI KAMEŇOCH ,NA KTORÝCH SA ČLOVEK POTKÝNA.''

prajem krásny slnečný deň ď.....

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • Zabka
  • Autor témy
Viac
pred 9 rokmi 6 mesiacmi #1966 od Zabka
Odpoveď od Zabka na tému Návrat domov
Po počiatočných rozpakoch. Je zas všetko fajn. Nezmenil sa, je to on. Môj muž.. Len s jedným veľkým rozdielom. Po ťažkej práci si spolu dávame kávu (neuteká sa odmeniť pivom a poldecákom) a po večeroch hráva šach so svojim synom (nesedí za automatom a nečaká na výhru ). Na teraz je život fajn. To čo mnohým pripadá bežné a samozrejme, pre mňa sa stalo vysnívanou skutočnosťou. Tie 3 mesiace liečenia sa dali zvládnuť. Aj ja som dnes iný človek. Zocelilo nás to. Aj deti sú dnes oveľa samostatnejšie. Verím, že nám to vydrží !!!!
Ďakujem za podporu. Určite sa ešte ozvem, aby mali aj iné žienky aspoň nejakú nádej , že sa to dá.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • dontao
Viac
pred 9 rokmi 7 mesiacmi #1936 od dontao
Odpoveď od dontao na tému Návrat domov
dusiander
pekne napisane
Nasledujúci užívateľ(ia) povedali ďakujem: dusiander2

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • dusiander2
pred 9 rokmi 7 mesiacmi #1934 od dusiander2
Odpoveď od dusiander2 na tému Návrat domov
Ahoj žabka,

keďže ti neodpovedá žiadna zo žien ,ktoré sú tak isto ako ty spoluzavisle a to aj napriek tomu že vedia o čo ide aj v tvojom prípade a z akýchkoľvek dôvodov-pohnútok ti neporadia ,tak to skúsim ja.
Žabka,hnev je zlým pánom a radcom a pokiaľ neodpustiš napred sama sebe ,tak hnev bude vždy napĺňať tvojho ducha a telo a svojmu manželovi odpustiť nedokážeš tiež. Nuž a pod tlakom hnevu ako emócie a všetkého co z neho vyplýva sa len veľmi ťažko rodi niečo nové konštruktívne a k zmene smerujúce. Ja velmi dobré viem aké myšlienkové pochody sa ti odohrávajú v hlave a aké dlho a dalekosiahle monológy vedieš po večeroch a nociach sama so sebou a to z jediným zámerom , zbaviť sa strachu už z prežitého a s dobrou vierou,po koľky krát už, že liečba splnila účel a ty a tvoja rodina začnete žiť iný a plnohodnejší život. Tvoje očakávania môžu byť akékoľvek veľké a postavené na akých kolvek pevných základoch zo strany tvojej,ale pokiaľ nebudú napĺňané zo strany tvojho manžela ,tak sa celá stavba z tvojich očakávaní zrúti ako domček z karát. A preto j veľmi dôležité to,na akých pravidlách sa po manzelovom návrate dohodnete a ako ich budete aj spoločne v mene kvalitnejšieho života dodržiavať. Manžel počas liečenia prešiel určitým procesom a dostal spustu informácií čo a ako robiť a ako sa správať v určitých situáciách aby napredoval v pred v stave abstinencie a bude len na ňom ako to na liečení pochopil a ako to bude realizovať v praxi. Ty samozrejme takéto informácie ako spoluzavisla momentalne nemáš ,ale ak manžel CHCE a je odhodlaný pre zmenu ,tak ti iste popíše celý proces liečby a poradí ti ako spoločne túto zmenu dosiahnuť. Žabka ,na tomto vynovenom portály je mnoho informacii aj z oblasti ako pokračovať v ďalšom živote po liečbe ,skús si otvárať jednotlivé témy a okná v nich a dopracuješ sa iste k ním. Ale ináč si môžeš zistiť čí v mieste tvojho bydliska existuje Club abstinujucich alkoholikov-gemblerov a zájsť si tam na sedenie. Iste ťa neodmietnu a poradia ti tam s veľkou ochotou. Ja by som ti ako spoluzavislej
poradil aj návštevu psychológa kde by ti bolo iste v tejto oblasti tiež pomohnute.
Možná sa ti bude zdať že je to zase všetko len na tebe a opäť mušíš ty ako prvá vyvíjať aktivity a podnikať prvé kroky v zaujme pomoci monželovi a zachovaní celistvosti rodiny ,ale pri tejto chorobe je to nevyhnutné a skutočne tak! Tu totiž neplatí že po liečbe všetky útrapy a trapenia končia ,tu platí ze po nej-liečbe nastáva neúprosný čas ,,upratovania'' a odstraňovania následkov vzniklych z príčiny! Zabka,nuž a ty si sa rozhodla stáť na strane manžela a pomáhať mu a bola a si súčasťou jeho choroby a teraz je len na tebe či zostaneš pri ňom aj po jeho príchode z liečby,alebo sa po určitomčase ,aj na základe jeho spravania a postojov,rozhodneš ináč. Ja vám obidvom držím palce a verím že spoločnými silami to tento krát zvládnete .........prajem pekný deň.
Pre manžela: NIKDY NEMYSLÍ NA TO,ČOHO SA MUSÍŠ ZRIEKNUŤ ,ALE NA TO ČO TÝM ZÍSKAŠ!

KAŽDÁ VÝHRA SA ZAČÍNA V TVOJEJ MYSLI A TÝM ŽE VYHRÁŠ SAM NAD SEBOU!

V ŽIVOTE ŤA NEZDOLALI SITUÁCIE DO KTORÝCH SI SA DOSTAL,ALE TO ČO SI SI O NICH MYSLEL A AKO SI SA V NICH SPRÁVAL!

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • Zabka
  • Autor témy
Viac
pred 9 rokmi 8 mesiacmi #1930 od Zabka
Návrat domov bolo vytvorené Zabka
Ešte pár dní a moja polovička sa vráti domov z liečenia. V hlave mi beží milion myšlienok, otázok . Ako to všetko zvládnuť. Ešte stále sa hnevám. A neviem ako z toho von. Čo urobiť aby sa to nepokazilo, aby sme to všetko zvládli, ako to zvládajú ine ženy???? Chodia sem ????? Aj pre nás, čo žijeme s alkoholikmi a gamblermi, .... existujú nejaké stránky, rady, terapie a pod ????

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.219 sekúnd

Prihlásenie

Scroll to top