Pomóc....

  • dusiander
  • dusiander-ov Avatar
Viac
pred 10 rokmi 8 mesiacmi #1862 od dusiander
Odpoveď od dusiander na tému Pomóc....
Gembler,
závislosť nie je o peniazoch ale stojí strašne veľa peňazí a mnohích závislích aj život!!! Tak sa sakramentsky rychle rozhýbaj,lebo prídu stavy z ktorých sa len veľmi ťažko vykľučkuváva!!! To že klameš sam seba viem veľmi dobre a preto ti aj píšem tak,ako ti píšem. Ty proste v momentalnom stave a rozpoložení totiž ani myslieť ináč nadokážeš aj keď je viac pravdou že za tebe teraz myslí tvoje druhé JA ktoré ťa načisto ovládlo a opontalo.V skutočnosti ani nevieš čo sa s tebou deje a ty si len namýšľaš že to ešte máš ako,tak pod kontrolou a možná že raz........??? A vôbec ako si na tom s jontami a podobnými vecami ktorých je v Anglicku viac než len dosť?
Gambler, budeš sa diviť ale vyliečiť sa budeš musieť sám a to za pomoci svojích blízkych a odbornikov-lekárov zaoberajúcimi sa touto chorobou! Za teba sa totiž nikdy v živote vyliečiť nemôže nikto iný! TY sa budeš liečiť za ich vydatnej pomoci sám a bude len na tebe ako to budeš schopný príjimať a zvládať. To znamená, čo všetko budeš schopný obetovať aby si si raz mohol povedať že si už slobodným a abstinujúcim gamblerom a tiperom.Ale to už vlastne predbieham,lebo ty si ešte prakticky nič nespravil aby si vôbec začal. Ja sa ti prakticky snažím tiež len pomôcť aby si sa TY konečne odhodlal k prvému malému krôčiku ktorý spočíva v priznaní si pravdy o teba samom a z nej vyplivajúceho prvého kroku spravným smerom.Takže važený gambler ak si pod ruškom choroby dokázal klamať a zadlžovať sa u priateľov a známich s tebou žijúcich,tak teraz pod rúškom tej istej choroby ich pekne popros aby ti kúpili letenku,lístok na autobus a naložili ťa doň,lebo sám to už iste nezvládneš a to stým že doma im požičiane vrátiš a začínaš novú kapitolu svojho života!!! Prajem ti šťastný let-cestu -návrat rovno k dverám odborníkov ale nie k pseudo kamarátom pred ktorými sa budeš hanbiť že po ix rokoch vo svete im nemôžeš ani len limonádu a kávu kupiť......

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • marcel75
Viac
pred 10 rokmi 8 mesiacmi #1861 od marcel75
Odpoveď od marcel75 na tému Pomóc....
ahoj, LULU

na hubu si ešte nepadla tak nečakaj kým na ňu padneš, lebo nie je isté či sa z nej zdvihneš. Viem, že to máš hrozne ťažké, ale stále máš ešte ľudí okolo seba, neviem koľko má tvoja malá, ale mala by si ísť na to liečenie práve kým je ešte malá. na liečení ti aj dajú potvrdenie pre veriteľov, ak nejakých máš, tam sa dozvieš ako ďalej postupovať. v mnohých prípadoch je to tak, že jedna závislosť vystrieda druhú - to sa stalo tvojmu otcovi, preto nás na liečení varovali, aby sme nezačali popíjať.

držím palce nech sa ti darí.
Nasledujúci užívateľ(ia) povedali ďakujem: dusiander

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • marcel75
Viac
pred 10 rokmi 8 mesiacmi #1860 od marcel75
Odpoveď od marcel75 na tému Pomóc....
ahoj gambler

to čo si si prečital od Dusiandera je čistá pravda, nemáš na čo čakať, aj ja som čakal, klamal, tutlal a dlhy narastali. Neverím, že nie si schopný si tam zarobiť na posratu letenku domov a začať to riešiť, kým je čas. Je to presne o tom, že sa bojíš a nechceš to riešiť. Taktiež ti držím palce nech sa ti darí nehrať, ale hlavne začni chcieť. Ja nehrám rok a dva mesiace nie je to veľa, ale zatiaľ sa mi darí aj splacať aj nehrať, bez liečenia a chcenia by to asi nešlo.


Čaff
Nasledujúci užívateľ(ia) povedali ďakujem: dusiander

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • gambler29
Viac
pred 10 rokmi 8 mesiacmi #1859 od gambler29
Odpoveď od gambler29 na tému Pomóc....
Vsetko co si napisal je vlastne pravda, cakam, ze sa to vsetko vlastne samo vyriesi, ale je to stale horsie a horsie, neviem na co vlastne cakam, kedze tu nemam pri sebe nikoho. Mas 100 percentnu pravdu, stale si vravim, ze splatim dlhy a bude dobre, ale sam sa urcite nevyliecim, a ako si povedal, nie je to len o peniazoch, aj ked momentalne asi ano

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • dusiander
  • dusiander-ov Avatar
Viac
pred 10 rokmi 8 mesiacmi #1858 od dusiander
Odpoveď od dusiander na tému Pomóc....
LULU,

prečo ti až tak strašne zaleži na tom, aby tvoje blízke okolie nevedelo čo sa s tebou deje a že si v skutočnosti chorá? Veď kto iný ak nie ono ti teraz bude stáť na tvojej strane a pomáhať ti,alebo si už myslíš že všetko zvládneš sama? A vieš byť vôbec aspoň troška empaticka voči svojej mame a pochopiť ju prečo konala tak,ako konala? Veď ona ako spoluzávisla veľmi dobre vie čo sa za tým všetkým skrýva, čo všetko už raz zažila a možná vám,ďeťom,to nikdy nepovedala a niesla to všetko so sebou a len v sebe!!! Nemyslíš si že aj tvoja mama mala po poznani pravdy pocit zdôveriť sa niekomu? Veď aj mama chcela aby sa jej uľavilo,alebo nie? Lulu takže ty neobviňuj matku z jej konania ale sa zameraj na to ako taraz a to aj z pomocou mami budeš odstraňovať to,čo si svojím spravaním pod ruškom choroby-závislosti dokonala! A čo sa týka tvojho otca,nuž jednoducho zamenil jednú negatívnu závislosť s inou a myslí si že problém je vyriešený!Ale tak ,ako ty sama a aj cela rodina vidíte že vyriešeným nie je a alkohol robí v rodine presne to isté ako aj hranie keď ešte nie horšie! Lulu ,ak si myslíš že za to čo si pod vplyvom závislosti vykonala ťa bude niekto chváliť a tvariť sa že sa nič nestalo tak si opäť na veľkom omyle a neviď za všetkým čo sa teraz okolo toho v rodine deje len seba ako obeť,ale predovšetkým si musiš uvedomiť že obeťami tvojích v minulosti nesputaných chúťok a vášni sú v skutočnosti oni,tak čo sa divíš??? Ty by si chcela traumu ktorú si v skutočnosti pre celú rodinu priniesla ako dar závislosti prežiť bez osobnej ujmy a cítiť sa teraz len ako neopravnený terč? Ty chceš aby ťa všetci teraz ľutovali a len ti pomahali bez jedinej výčitky a zlého slova? Ty ktorá si priniesla do rodiny veľky problém svojím správaním dnes hovoríš o strese ktorý ti vraj spôsobuje ich spravanie !? A o čom ma vlastne rozprávať tvoja mama a aj ďalší ktorí ti budú istotne pomáhať? Pre nich to nie je stres? Lulu, spomínaš aj rozum a na základe neho tvoje správanie,a z neho vychadzajúce pocity a postoje k ním. Maslíš si že tvoj rozum bol v poriadku a vedel čo činni keď si sa ocitla až tam kde momentalne si? Lulu na hubu padli tí,čo sú dnes v naších mastách a obciach na lavičkách bez striech nad hlavami, možná že nie všetci vlastnou vinnou ,ale koľko je medzi nimi závislých? Ty máš ešte strechu nad hlavou ,rodinu ktorá ťa iste neodmietla a chce ti pomôcť,alebo nie? Máš ale predovšetkým dieťatko ktoré veľmi miluješ a tak máš pre koho žiť a iste chceš aby jeho budúcnosť ale aj tvoja a tvojej celej rodiny bola čo najlepšia ,najzdravšia a najšťastnejšia ,tak práve preto si musíš predovšetkým ty uvedomiť čo si spôsobila a všetko je len a len v tvojích rukách a tvojom myslení a nie u tých ktorí sa rozhodli ti pomôcť a pomáhať!!!
Lulu ,neber tento môj názor na tvoje správania sa pod vplývom závislosti ako osobný atak na teba,ale proste len ako dobrú radu v snahe ako ťa aspoň troška v začiatkoch riešenia tvojho,a už nie len tvojho,problému naviesť na správnu koľaj a to hlavne v myslení a postojoch z neho vychadzajúcich!Prajem tebe,ďieťatku ako aj všetkým pomahajúcim pekný slnečný ďeň ....
Nasledujúci užívateľ(ia) povedali ďakujem: Martin160

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • dusiander
  • dusiander-ov Avatar
Viac
pred 10 rokmi 8 mesiacmi #1857 od dusiander
Odpoveď od dusiander na tému Pomóc....
Gambler ,

na jednej strane tvrdiš že máš peniaze ,doma na Slovensku,a na druhej že nemáš peniaze ani na cestu domov z Anglicka -to je pre teba z pekla! Ak by si skutočne CHCEL tak by si bol už dávno na Slovensku v PL a liečil sa. Aký je problem aby ti niekto -rodina, priateľ- zabukoval jednosmernu letenku z Lutonu,Heatrow alebo Getwicku na Slovensko,alebo lístok na autobus z Victoria station ? Ja si myslím že žiadny.Ale tvoj problém vidím v tom že ty ešte vždy čakaš na zázrak ktorý sa v Anglicku volá Wiliam Hill,Corall alebo Pady Power atd.,a ty keď ešte niekedy budeš mať peniaze tak všetko čo si za 4 roky prehral raz vyhraš naspäť !!! Toto je tvoje tajné želanie,negativná fixná idea sa tomu tiež hovorí, z ktorým žiješ každý ďeň a čakáš kedy sa splní,ale myslíš si a aj robíš veľmi zle! Tento čas nikdy nepríde a tvoje postavenie bude už len horšie a horšie a s ním budú narastať aj tvoje už teraz vysoké dlhy a všetké problémy s tým spojené. Aj ty a to tak isto ako väčšina závislých sa bojiš pravdy a nedokážeš sa s ňou vyrovnať ale ani podať ju ďalej tým ktorí by ti mohli pomôcť,rodina,odborní lekári,ale sa sam dusíš v polopravdách a klamstvách o pravde ako takej! Ty momentalne vidíš problém len vo financiach,dlhoch a veriteľoch ,rozchode s priateľkou ,strachom pred rodičmi z pravdy ,ale nie si v stave uvedomenia si, že si važne chorý!!! A pokiaľ nebudeš pracovať na odstranení choroby,aj liečbou, tak sa do predu nepohneš a nikdy sa z toho nedostaneš a tobož nie vtedy ak pri sebe nemaš nikoho kto by ťa mal pod kontrolou a to aj s tvojími prijmami! Ináč na tomto portáli si si už mohol prečitať ix rád a aj názorov na tvoj problém a jeho riešenie ale akosi sa mi nezdá aby si si niečo zobral k srdcu a konal.Ty viac menej ešte vždy len čakáš,tak ako som ti to už napísal,ale nič neriešiš. Dva tyždne nehrania je istotne vysledkom tvojej momentalne neutešenej predovšetkým finančnej situácie než silou tvojej vôle a uvedomenia posúnuť sa niekde vpred v zmene tvojho myslenia a prístupu k sebe samému!!! Gambler ,čím skôr opustiš Anglicko a vijdeš z pravdou vonku tam kde vijsť máš ,tym skôr lepšie pre teba a tvoj nasledujúci život! Prajem ti čo narychlejší návrat domov a šťastnú cestu k dverám kde sa tvoj probém vyriešiť ešte da.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • Martin160
Viac
pred 10 rokmi 8 mesiacmi #1856 od Martin160
Odpoveď od Martin160 na tému Pomóc....
Pozri si film Tajomstvo - The Secret. To Ťa povzbudí ale liečiť sa určite treba!!!

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • gambler29
Viac
pred 10 rokmi 9 mesiacmi #1855 od gambler29
Odpoveď od gambler29 na tému Pomóc....
Presne to si hovorim aj ja, ze mi bola asi velmi dobre, a nevedel som co od dobroty robit. Mal som skvelu priatelku, ktora ma uz nechce vidiet, ved co by som mal aj ineho cakat, ked som ju tolkokrat sklamal. Ty mas stastie, ze pri Tebe niekto stoji, a mas to pre koho robit, hlavne aj pre to male, ktore mas. A ako dlho si hrala...Ja stavkujem asi 4 roky plus minus.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • LULU
  • Autor témy
Viac
pred 10 rokmi 9 mesiacmi #1854 od LULU
Odpoveď od LULU na tému Pomóc....
A ešte môjmu otcovi pomohlo liečenie bol na nom vyše mesiaca ked prišiel bol ako iný človek no bohužial po roku sa síce nevrátil k hraniu ale k alkoholu.
Mama mu dáva za vinu že to spôsobil on ale to nieje pravda každý sme si samy sebe pánmi a rozum mám tiež svoj. Asi mi bolo veľmi dobre tak som potrebovala padnúť na hubu....

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • LULU
  • Autor témy
Viac
pred 10 rokmi 9 mesiacmi #1853 od LULU
Odpoveď od LULU na tému Pomóc....
Ja nehram mesiac a liečenie musím to prekonať aj bez neho nakoľko mam malé dieta a vôbec si neviem predstaviť že by som mala niekam odísť na mesiac keď mi je ťažko radšej sa zdôverím takto niekomu a stále mi to pomôže.Niekedy je lepšie keď sa zdôveríš cudziemu ako rodine lebo ani si to neuvedomujú ale svojimi rečami ma dostavájú do stresu.Môj otec je bývalí hráč stým prestal ale alkoholizmus ostal takže neviem či je dobre že to vie mala som sa sním rozprávať ale ani sme sa nestretli on radšej bude piť.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • gambler29
Viac
pred 10 rokmi 9 mesiacmi #1852 od gambler29
Odpoveď od gambler29 na tému Pomóc....
A kolko uz nehras...Rozmyslala si aj nad liecenim, lebo kazdy odporuca prave to, ale kedze nie som momentalne na Slovensku, tak nemozem, a nemam kam chodit ani na ziadne skupiny Anon. gamblerov

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • LULU
  • Autor témy
Viac
pred 10 rokmi 9 mesiacmi #1851 od LULU
Odpoveď od LULU na tému Pomóc....
Hlavne sa neopúštaj hraním nič nenapravíme práve naopak všetko len pokazíme.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • LULU
  • Autor témy
Viac
pred 10 rokmi 9 mesiacmi #1850 od LULU
Odpoveď od LULU na tému Pomóc....
A ešte mi veľmi pomáha keď si možem takto z niekym kto to zažíva popísať sama som nevedela dať rady.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • LULU
  • Autor témy
Viac
pred 10 rokmi 9 mesiacmi #1849 od LULU
Odpoveď od LULU na tému Pomóc....
Ahoj tak ja som to tiež povedala mame a trocha ma mrzí že to povedala aj ľudom ktorý to tažko prijimajú aj mama to už pochopila ale ja ich chápem že mi neveria že som prestala tak isto držím sa aj ked je to ťažké robím stým ale narobila som si take finančné problémy že dostanem sa stoho len vtedy ked sa budem držať dalej.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • gambler29
Viac
pred 10 rokmi 9 mesiacmi #1848 od gambler29
Odpoveď od gambler29 na tému Pomóc....
Ahoj Lulu, ja by som to nedokazal povedat rodine priamo, na to nemam odvahu, u mne to vedia asi iba 2 ludia, moji rodicia by to urcite nepochopili, to viem na 100 percent. Ja s tym momentalne stale bojujem, nehral som asi 2 tyzdne, ale stale ma to taha naspat, najhorsie je, ze som na to sam, kedze nebyvam na Slovensku a momentalne som sam.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.096 sekúnd

Prihlásenie

Scroll to top