Výpovede rodín

rodinaMôj problém sa ťahá už od marca tohto roka. Vtedy mi môj manžel oznámil, že investoval veľké množstvo peňazí do nejakých akcii spolu s kamarátmi a biznis krachol. Samozrejme ako ináč, tie peniaze fyzicky nemala musel si na to požičať, ... viac->

Za závisolosť aj dospelého dieťaťa môžu vždy len a len rodičia!

  • dusiander2
pred 6 rokmi 11 mesiacmi #4032 od dusiander2
Kochova,

je mi ťažko sa vyjadrovať k celej tejto problematike pokiaľ neviem ,čo všetko si už podnikla smerom ku svokrovcom ,konštruktívna hádka, prosby, odporúčania atď., ale jedno viem iste a to je to že tvoja averzia voči nim prerástla už k nenávisti . Nuž a to neveští nič dobré predovšetkým pre teba!!! Ale čo na to všetko a ako reaguje ten, ktorý to všetko spôsobil a nechce byť zdravým? Veď to je predovšetkým jeho problém ?! Aký posun vpred spravil on??? Alebo,ako a kde si sa posunula ty vo vzťahu s ním? Lebo toto všetko je len o vás dvoch a až potom
okolia. Už si sa zmierila s chorobou tvojho manžela a postavenim
spoluzavislej ,na ktorú čím ďalej tým viac dopadajú následky choroby toho ,koho máš ešte rád? Spravila si si dialejtiku vášho vzťahu-manželstva a čo ti z nej višlo??? Myslíš si ,že to ešte budeš schopná znášať aj do budúcnosti ,alebo ako to všetko vidíš ty momentálne z tvojho uhla pohľadu? Rozmyšlaš vôbec aj nad sebou ,alebo sa chceš donekonečna utápať nad postojom tvojich svokrovcov ? Si schopná im povedať ,že nestojiš o nich ,ich návštevy a prístup k tebe ako nevesty??? Aj v tvojom prípade totiž platí ,že pravda je tu na to aby nám pomáhala a nie škodila .

,,AK VYSLOVIŠ PRAVDU NAHLAS, TAK VECI UŽ NIKDY NEBUDÚ TAKÉ, AKO PRED JEJ VYSLOVENÍM!!!"

Chceš ,aby sa mnoho vecí aj v tvojom živote zmenilo??? Začni hovoriť pravdu a hlavne trvaj na nej.......

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • Kochova
  • Autor témy
Viac
pred 6 rokmi 11 mesiacmi #4031 od Kochova
vadí mi, že sa tvária akoby nič a najmä ako sú spokojní so synom. Pritom sa o nič nepričinili len o jeho podporenie choroby a tu si radi nechávajú naliavať alcohol. Nikdy sa ich návšteva nezaobišla bez alkoholu. Sú spokojní, mne ten ich postoj vadí a ešte sa sťažujú na mňa, že si neprajem ich tu hostiť každé dva týždne. Majú vážne chorého syna, vedia koľko poprehrával a vedia, že stale prehráva peniaze a tvária sa akoby nič a nechcú o tom ani hovoriť. Protiví sa mi tento ich postoj a ja nemám preto záujem sa s nimi stretávať.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • dusiander2
pred 6 rokmi 11 mesiacmi #4030 od dusiander2
Kochová,

tvoj postoj a názor na tvojich svokrovcov nerieši tvoj -váš problém ,pokiaľ si samozrejme ešte vedľa tvojho chorého manžela už ako spoluzavisla, ktorá je v nezavidenia hodnej situácii.
Tvoja bezmocnosť a frustrácia z toho ,čo sa deje pred tvojimi očami je ľahko pochopiteľná a tvoje postoje vyplývajúce aj z neustalého návalu emócií sú len následkom toho s čím si nevie a nechce poradiť tvoj manžel!!! Zvaľovať všetku vinu na iných je v tomto prípade a pri tejto chorobe nie najlepšou metódou-riešenim a okrem zúfalstva a bezradnosti nič do tvojho života neprináša. Podľa toho ,čo si písala a píšeš je zrejme a jasné ,že svoj podiel viny na zdravotnom stave tvojho manžela majú jeho rodičia a možná že ide na základe ich pred dispozícii k zdedenej chorobe, ktorú ešte podporovali a to iste len preto ,lebo si ani oni do dnes neuvedomili ,že sú chorými a závislými ļuďmi! A aj preto , musíš ty upriamiť tvoju energiu ,silu a sféru vplyvu, ak ešte akúsi máš, iným smerom a hlavne iným spôsobom ,lebo ináč budeš donekonečna len chodiacou štatistkou ,ktorá sa raz z toho všetkého jedného dňa psychicky zrúti!!!! Nie nestraším ťa! To ti len píšem ,čo sa stane ak nebude chcieť tvoj manžel byť zdravým a tvoji svokrovcov nezmenia svoj postoj k nemu a jeho chorobe! Táto choroba si totiž vyberá nespravodlivú daň ,nie od chorého, ale od jeho najbližších a mnoho krát sa stáva ,že práve oni sa musia zblázniť ako prvý aby prišli k rozumu!!! Nie nezľahčujem a ani si nerobím žarty ! To ti len píšem kam až siaha sila závislosti a koho trafia skôr ako jej pôvodcu.
Pri tejto diagnóze je smutné ,že práve blízke a pozdnejšie aj širšie okolie si skôr uvedomuje a chápe ,čo sa deje než chorý ktorý je pod silou závislosti slepým a hluchým ,ale pokiaľ nebude on tým ,ktorý bude chcieť byť zdravým ,tak ty sa za neho iste tiež ňeviliečiš!!! A tu ide práve o to ,že jedine on musí pochopiť, uvedomiť si, chcieť a potom začať pracovať na svojom zdravý ,ktoré prinesie zdravie a pokoj aj tebe!!! Stredobodom tvojho záujmu a snahy musí byť tvoj manžel a nie svokrovci, ktorí si iste ešte nič neuvedomili, nepochopili a v tebe si našli tú zlú obeť ,ktorá berie ich miláčikovi potešenie z hry a prehrávania peňazí !!!! Oni totiž nikdy neuvidia a ani nepripustia ,že práve ich pričinením je ich miláčik ťažko chorým ,ktorého jeho choroba stojí okrem mizernych peňazí tiež veľa síl a energie, ale to si už akosi nechcú priznať! A aj preto ich pocit viny za zdravie a správaníe ich miláčika projektuju na teba a to bez najmenšieho uvedomenia si ,že aj na vnukov!!!!

,,AK CHCEŠ AJ TY DOSIAHNUŤ V ŽIVOTE NIEČO, ČO SI EŠTE NEDOSIAHLA, TAK MUSÍŠ UROBIŤ V ŽIVOTE ČOSI, ČO SI EŠTE NESPRAVILA!!! "

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • Kochova
  • Autor témy
Viac
pred 6 rokmi 11 mesiacmi #4029 od Kochova
Môj muž je závislý na tipovaní a prehrávaní peňazí na finančnej burze. Vina toho všetkého sú a budú vždy pre mňa jeho rodičia, ktorí sa mu celý život nevenovali, zavreli ho v izbe kde mal PC a tam len hral a hral a hral celé dni. Jeho otec neustále celý život podáva športky, kupujú losy a radi si všetci vypijú. Jeho mama bola minule už o 12 h podnapitá, len tak si popri varení políjala, šoféruje a dá si pohárik. Preto ja budem vidieť vždy vinu v nich. Ked prídu k nám tak sa tvária ako keby bolo všetko v poriadku a on a sa pýši ako dobre vychovala syna, pritom pred krátkym časom za synáčila zaplatila dlh skoro 20 000 eur. Pre mňa sú jeho rodina banda nezodpovedných ľudí, ktorí v živote dosiahli len to, že majú nezodpovedné deti, s ktorými v dospelosti trávia čas pitím alkoholu a usmievajú sa ako keby nič. Nič s jeho rodinou nechcem mať a ani ich nechcem viddieť a tráviť s nimi akýkoľvek čas. Máte podobnú skúsenosť a názor?

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.059 sekúnd

Prihlásenie

Scroll to top