Smutná minulosť posledných mesiacov

  • minie
Viac
pred 8 rokmi 5 mesiacmi #2256 od minie
Odpoveď od minie na tému Smutná minulosť posledných mesiacov
ospravedlnujem sa za neprimerane slova... reflektovala som na popisane utrpenie, co mi pripomenulo mna samu... vratilo ma to do cias, ktore mam uz nastastie za sebou... ano, mam v sebe este stale vela zlosti na seba aj na ex kvoli tomu ako sa ku mne spraval a ze som to dovolila....
ale ked sa pozeram pred seba, vidim len same pekne veci a vlastne to je to, co som chcela napisat aj vpredchadzajucom prispevku, len som sa nechala strhnut emociami... bohuzial aj to sa stava na ceste k odpusteniu...

prajem vela sil vsetkym ludom pri zvladani tazkych chvil!

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • dusiander2
pred 8 rokmi 5 mesiacmi #2253 od dusiander2
Odpoveď od dusiander2 na tému Smutná minulosť posledných mesiacov
Minie,

tvoje sklamanie je ešte moc čerstvé a tvoje konanie je pod emóciami z toho vyplývajúcich a aj preto nie je dobré odrazu míňať energiu na to ,čo bolo a hlavne odsudzovať toho ktorému ešte nedávno patrilo tvoje srdce a aj duša! Ty ešte vždy všetko podriaďuješ láske a predovšetkým sklamaniu z toho že si nebola milovanou a tak silno si ňou chcela byť! A aj preto si konala a aj teraz konáš pod emociami sily lásky ,ktora je predovšetkým tiež len emociou, a ktorá dokáže nie len ľúbiť ale aj nenávidieť!!! Minie,ja sa tu teraz nechcem zastávať tvojho priateľa a ani jedného závislého,ktorý pod silou choroby-závislosti napachal to ,čo napáchal ,ale aj v tvojom prípade treba mať na zreteli ,že to čo bolo nim napáchané bolo napáchané jeho chorobou ! A túto skutočnosť treba mať na zreteli a nepopušťáť uzdu emociam a nevpušťať do podvedomia a duše nenávisť voči chorému ,lebo tie sa vedia veľmi rýchlo obrátiť proti jeho autorovi!!! Úbohé ,zavisle stvorenie je totiž ťažko chorým človekom a som presvedčený že takto by si sa nevyjadrovala o niekom kto trpí chorobou ešte zákernejšou a priniesla by ti do života tiež kopec starosti,problémov,emocii a nešťastia!!!
Minie,ty si pod silou choroby našla v sebe ešte toľko síl že si oslovila s prosbou o radu ,,rodinu'' závislých,spolu zavislých ale aj abstinujucich a ktorí sa ti snažili a snažia pomôcť ,ale tvoj ex v sebe už toľko síl nemal a nemá a preto aj koná tak,ako koná ! Ale aj v jeho prípade je zmena ešte možná a práve rozchod s tebou ho k tomu ,,naštartuje''a on sa tu objaví a požiada o pomoc ktorá mu otvorí oči tak,ako tebe. Takže ja si myslím ,že v prípade vyjadrovania o tvojom chorom ex si si nezvolila tú najsprávnejšíu cestu a spôsob dovolila si emociam aby vyhrali nad zdravým usudkom! Je dosť možné že ty si to neuvedomuješ a myslíš si že konáš dobré ,čo je pri tejto diagnoze častým javom ,ale lepšie bude ak sama kvôli sebe sa v budúcnosti vyvaruješ takýchto rýchlych ,,uletov'' a skôr nech sa vyjadríš si to napred dobré premysliš. Tu múšiš mať na pamätí aj veľa žien,mileniek,matiek a priateliek ,ktoré svojím chorým pomohli a nevidia dnes v nich úbohých závislých chudakov ,ale majú doma abstinujucich a zdravých manželov,otcov a synov s ktorími bojovali spoločný boj s touto zakernou chorobou!!!

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • dusiander2
pred 8 rokmi 5 mesiacmi #2252 od dusiander2
Odpoveď od dusiander2 na tému Smutná minulosť posledných mesiacov
Tma,

kedy chceš byť vo vlastnom zaujme v popredí zaujmu TY a nie vždy niekto iný!!!Dokedy ,chceš potláčať vlastnú identidu a byť empaticka k iným a trpieť za iných??? To ti skutočne nestačilo to,čo si zažívala a zažila s ex priateľom?

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • dusiander2
pred 8 rokmi 5 mesiacmi #2251 od dusiander2
Odpoveď od dusiander2 na tému Smutná minulosť posledných mesiacov
Tma,

iste ešte pamätáš na to ,čo som ti napísal temer pred rokom . Vtedy si mi moc neverila a ani si sa viac neozvala a dnes ,žiaľbohu, si tu opäť ! Si tu opäť s novými poznaniami so života zo závislým a hlavne s pravdou ,ktorá je závislosťou opriahnuta tak,ako mucha v pavučine! Vtedy u teba pravdu potláčala a potlačila sila lasky a dnes už vieš ,že slepá a hluchá láska ti spôsobila problémy a celoživotnú traumu z ktorej sa len veľmi ťažko vymotavaš a bude ťa sprevádzať už celým tvojím životom! Si jednoducho jedná z mnohých spoluzavislych ,ktoré verili pod silou lásky až tak,že prišli pri pomoci chorému o zdravie vlastné!!! Ale to už vieš a aj keď to nie je jednoduche ,tak treba predovšetkým odpustiť sebe samej ,zabudnúť a to aj keď sa to nedá a ísť ďalej s jasne vytýčeným cieľom ,ktorý je v podobe fixnej idey ,hoci imaginarnej, vkladany do tvojho podvedomia a to s pomocou silnej viery,že aj pre tebe sa začala nová cesta životom ,ktorá bude korenena už len radosťou,šťastím a predovšetkým slobodou o ktorú ťa obrala priateľova choroba!!!

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • tma
  • tma-ov Avatar Autor témy
Viac
pred 8 rokmi 5 mesiacmi #2249 od tma
Odpoveď od tma na tému Smutná minulosť posledných mesiacov
Ďakujem...bola by som radšej sama v takejto situácii, pretože viem, aké je to hrozné a smutné ako trpí ten druhý človek... preto ma mrzí, že to je tak, ako to je. .... odborná pomoc, áno, ešte stále chodím na terapie k psychologičke, chodím aj na sedenia s ľuďmi, ktorí mali dočinenia so závislými a tiež som sa začala snažiť viac myslieť na seba. Snáď to bude lepšie, hoci už navždy sa mi táto skúsenosť vryla do duše.

...Lepšie je zapáliť sviečku, než preklínať tmu...

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • minie
Viac
pred 8 rokmi 5 mesiacmi #2248 od minie
Odpoveď od minie na tému Smutná minulosť posledných mesiacov
ahoj,
mozno ti pomoze ak ti napisem ze nie si sama v takej situacii... tiez mi veci nedavali dlho zmysel az som jedneho dna zistila ze tie roky boli plne klamstiev a podvadzania... horsie na tom bolo ze nielen ze som tomu choremu cloveku verila ale som sa nechala pekne krasne manipulovat az som skoncila v hlbokej depresii.. je velmi tazke uniest to bremeno zistenia ze si bola oklamana... ked zrazu vidis co si predtym nevidela, ze to nie je ziadny pan dokonaly, ale ubohe zavisle stvorenie, ktore je schopne bez mihnutia oka zneuzit cokolvek a kohokolvek len pre svoj prospech...
nechapala som preco mi ublizuje, ale uz to viem - nech hovoril co chcel, nemiloval ma!
pretoze kto ta miluje nechce aby si trpela a uz vobec ti nebude to utrpenie sposobovat on sam...
zivot je taky kratky na to, aby sme ho premarnili s ludmi ktori si to nezasluzia
a je velmi krasny ked sme s ludmi ktorym na nas zalezi :-)
nepises, ci si vyuzila nejaku odbornu pomoc, mne velmi pomohla opakovana navsteva psychologa, nie je to stale lahke ale dycha sa mi lepsie ;-)
pekny den prajem
Nasledujúci užívateľ(ia) povedali ďakujem: tma

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • tma
  • tma-ov Avatar Autor témy
Viac
pred 8 rokmi 5 mesiacmi #2247 od tma
Pekný deň... je smutné, že ľudia tu mali nakoniec pravdu.. mala som priateľa, ktorý je gambler, ale nakoniec som začala pátrať po veciach, ktoré mi nedávali súvislosť. A zistila som mnohé veci. Nielen že ma podvádzal s inou ženou, ale tiež som zistila, že nebol na liečení a že má dlhy.. všetko je klamstvo a ja som sa z toho zrútila. Už prešli nejaké mesiace, všetko to bolo strašné, nakoniec som sa musela postaviť na nohy celkom sama, pretože on mi ubližoval aj po tých všetkých zisteniach a je tomu tak doteraz, no teraz sa snažím mať väčší odstup. Nechápem o čo mu ide a prečo mi ubližuje, keďže má iný vzťah a svoj život. Je to ťažké, robí to potom problémy nielen zdravotné, ale aj v práci a podobne... tak len toľko, som rada, že som sa odhodlala sem znovu vkročiť a niečo napísať. Hlavne som chcela povedať, že klamstvom sa naozaj nič nevyrieši. Iba sa všetko zničí..

...Lepšie je zapáliť sviečku, než preklínať tmu...

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.097 sekúnd

Prihlásenie

Scroll to top