Závislý na tipovaní

  • Marcel
  • Autor témy
pred 11 rokmi 11 mesiacmi #1687 od Marcel
Odpoveď od Marcel na tému Odp.:Závislý na tipovaní
Ahojte,

tak dnes som bol v BB na klube aj s priateľkou, bolo nás tam 18, pre nedostatok času som tam nemohol viac rozobrať svoj problém, ale aj tak mi to dalo dosť -som rozhodnutý isť na liečenie na Prednú Horu. Ďakujem tým ktorí tam boli za ich spovede, ktoré ma dúfam naštartovali správnym smerom - liečenie. Ďakujem aj svojej priateľke, ktorá tam bola so mnou, že ma naďalej podporuje a stojí pri mne ako aj jej 19.r.dcéra.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • Marcel
  • Autor témy
pred 11 rokmi 11 mesiacmi #1685 od Marcel
Odpoveď od Marcel na tému Odp.:Závislý na tipovaní
Števo dík,

v piatok som tam.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • Števo 242
  • Autor témy
pred 11 rokmi 11 mesiacmi #1684 od Števo 242
Odpoveď od Števo 242 na tému Odp.:Závislý na tipovaní
A prepáč káždý je vítaný.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • Števo 242
  • Autor témy
pred 11 rokmi 11 mesiacmi #1683 od Števo 242
Odpoveď od Števo 242 na tému Odp.:Závislý na tipovaní
Ahoj Marcel.Nepotrebuješ nič.Stačí len počúvať a povedať o sebe čo najviac.Klub by mal byť 13.30. Maj sa a netipuj, je to podvod ako celý hazard. Števo.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • marcel75
Viac
pred 11 rokmi 11 mesiacmi #1682 od marcel75
Odpoveď od marcel75 na tému Odp.:Závislý na tipovaní
ahoj,píšem po prvý krát. Mám podobný problém - gamblerstvo.
Neviem či píšem dobre, ale chcel by som sa spýtať Števa, do tej BB teraz v piatok môžem prísť len tak, je to 4.5.2012 o 13:30. Mám si aj niečo zobrať so sebou myslím tým zošit, pero....
Dík za odpoveď.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • dusiander
  • dusiander-ov Avatar
Viac
pred 12 rokmi 1 dňom #1678 od dusiander
Odpoveď od dusiander na tému Odp.:Závislý na tipovaní
Veronika,
so zavislostou sa len velmi tazko bojuje ak nie sme schopni pokory pred nou! Tvoj priatel nic nechape a preto ani nic co sa tyka jeho ,,straty" nie je schopny obetovat,a to len preto aby ziskal! On je zmiereny so svojim osudom,na zaklade nevedomosti a neuvedomenia si, a zije si svoj zivot vo ,,svete" ktory si ho podmanil.On si mysli v terajsom stave ,ze zmenit sa musi vsetko v jeho okoli,a zial nie je v tom medzi zavislymi sam,a potom sa bude citit zmeneny aj on! Ale o aku zmenu ide z jeho strany? Nuz znicit vsetko vo svojom okoli na svoj obraz,a to z jedineho titulu.A tym je absolutne nepochopenie jeho chutok a pohnutok vsetkych v jeho okoli. Preto ta evidentna snaha prenasania viny na okolie-teba ,ale s jasnym cielom vyvolat nad sebou lutost a polutovanie.Nechcem sa opakovat,ale ty si momentalne pre neho len ,,nieco" v dialke ,co on moc nepotrebuje! Ved vidis ze nie je schopny ziadneho opatovania citov ,lasky a vsetko jeho usilie smeruje jedine k jednemu cielu.A tym je ziskat peniaze akym kolvek sposobom na jeho tajny sen ,ze s tymi peniazmi vyhra a vsetko sa vrati do normalnych kolaji. Ale je za tym iste aj tlak zo strany veritelov,s ktorymi sa treba vyrovnat!!!Ty sice dobre vies ,ze tie kolaje uz nebudu nikdy take,ake by mali v skutocnosti byt,no on si mysli ze to vsetko co doteraz sposobil dokazu vynahradit vyhrate peniaze. Ty si dnes zufala a citis sa velmi zle a to na zaklade niekoho koho mas rada a milujes ho.Ale co on nepochopeny,a hlavne nechtiaci zmenit to co sposobila jeho vasen a laska.Ty sa chytas aj poslednej nadeje a hladas pomoc ,ktoru on odmieta a pritom este vzdy nepozeras dost dostatocne na seba. Veronika,zavislost pre nezainteresovaneho nema logiku,ale pre nas je velmi dobre a jasne citatelna,lebo sme tym presli a vieme ,,o com to je",tak preto tu citas aj rady ze najlepsie by bolo s tym skoncit.Ty si to moc pripustit nechces,lebo si myslis ze by si usla z ,,bojiska" bez vycerpania vsetkych moznosti ,ale spytaj sa sama seba kde koncia tvoje moznosti,viera, sila a aj energia pri tejto ,,pomoci".

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • ŠTEVO 242
  • Autor témy
pred 12 rokmi 1 dňom #1677 od ŠTEVO 242
Odpoveď od ŠTEVO 242 na tému Odp.:Závislý na tipovaní
Ahoj Veronika.On má svoj koniec ktorého sa nechce vzdať.To všetko čo ti vyčíta sú len manipulačné finty.Chce aby si sa cítila ty zodpovedná za všetko čo sa stane.Všetko smeruje tak aby si sa cítila vinná Ty.On je samozrejme v pohode.Teraz keď má problémy a chviľu mu nejde karta tak ho chceš nechať? Toto sú klasické obranné mechanizmy hráča.Ak mu nestojíš za to aby sa snažil aspoň niečo urobiť pre vašu záchranu tak sa na to vykašli. Viem že je to ťažké no zachrániš aspoň seba.Jednoducho trvaj na svojom a neustúp.Ja som si prešiel tým istým a vidím to zo strany gamblera-tipéra, preto viem asi ako rozmýšľa tvoj priateľ.Jednoducho ešte nepadol na dno. Drž sa a neustúp. Števo.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • veronika
  • Autor témy
pred 12 rokmi 1 dňom #1676 od veronika
Odpoveď od veronika na tému Odp.:Závislý na tipovaní
Citam vsetky clanky o tipovani.. hladam psychologa.. dala som mu na vyber ci my dvaja,a teda ist k psycholovi spolu, alebo bude dalej tipovat a je koniec s nami.. ze vraj sa mu vyhrazam...ja som uz vazne zufala, ved to nieje vyhrazanie, ale chytanie sa slamky - pomoci, ktoru my dvaja sami nezvladneme, preco to tak chape? Ved ho lubim a robim to vsetko preto, lebo mi na nom zalezi... ze ak myslim teraz na rozchod, tak to mam urobit uz teraz, a nie potom zo dna na den... preco si to zobral z tohto konca...:( a nie, ze ide bojovat... citim sa vazne zle...

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • dusiander
  • dusiander-ov Avatar
Viac
pred 12 rokmi 1 dňom #1674 od dusiander
Odpoveď od dusiander na tému Odp.:Závislý na tipovaní
hoj Veronia,
v probleme ktory aj ty riesis mozes akokolvek vela chciet a seba viac rozumiet problemu tvojho priatela,no ak on nechce tak skutocne nic nespravis! Ty pri nom uz pat rokov dufas a veris,ale predovsetkym chradnes na duchu,psychike a aj fyzicka stranka chatra.A co sa deje s priatelom? Veci o ktorych on nema ani najmensi sajn,a predovsetkym ma pocity ze ty mu chces zobrat to ,co ma pre neho vacsiu cenu nez si ty! Znie to tvrdo,ale zial pravda je taka. Tvoj priatel je chory a nechce si predovsetkym tento fakt a pravdu ani len pripustit. No a sucastou jeho choroby je aj strach z prevalenia sa celej pravdy ,a to predovsetkym o vyske jeho zadlzeneosti.Vidis sama ze sa brani akejkolvek konzultacii v tvojej pritomnosti a na velky zial vas oboch on nechce byt ani zdravym! Zije vo svojom svete a veri ze raz pride den velkej vyhry ,on zrovna vsetky dlhy a napokon bude vsetko v poriadku. Vidis aj on veri,ale nikomu nevravi ze v co! No a kedze veris aj ty a aj vies ze v co,tak nenechaj dalej v sebe tliet vsetko co suvisi s tymto problemom a vyhladaj odbornu pomoc sama,a to uz aj kvoli sebe samej. Ked mas pocit,alebo sa tiez bojis o tom s niekym rozpravat,tak sa vyrozpravaj u pana psychologa,uvidis ze sa ti ulavy a dostane sa ti aj patricnej pomoci, Ja neviem kde byvas-zijes ,ale u kazdeho psychologa dostanes patricne rady a aj nasmerovania v konani do buducnosti.Zacni konat v prospech svojho dobra a uvidis kolko sa ti ukaze novych moznosti konat inym sposobom aj v prospech priatela.Ty si bola po celu dobu len hromozvodom jeho iracionality a vsetkeho zleho co jeho choroba vam obom sposobovala´,tak je najvyssi cas sa oslobodit a zacat konat inym smerom a aj inymi prostriedkami. Si v nejednoduchej situacii,ktoru si sice nesposobila ale bola iba jej krutou sucastou, a ked chces a veris ze sa to raz ma zmenit,tak jednoducho zacni pocuvat aj hlas rozumu a nie len srdca....

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • Veronia
  • Autor témy
pred 12 rokmi 2 dňami #1673 od Veronia
Odpoveď od Veronia na tému Odp.:Závislý na tipovaní
Dakujem Ti velmi pekne za odpoved a najma uprimnost. Vidiet, ze si tym vsetkym presiel a vies presne o com pisem... studujem socialnu pracu a teda mam chapat toto vsetko okolo seba, no ked su v tom city,emocie a tyka sa to tak blizskej osoby... nechces si na zaciatku priznat velkost problemu, dufas... veris..
Chcem, aby sme isli k psychologovi, no nechce aby som isla s nim do vnutra, no myslim si, ze aj moj pohlad na vec je dolezity, a najma, hambi sa hovorit o tom s niekym cudzim... neviem co mam robit, ci mam byt ja ta iniciativna a mam ja vyhladat odbornika, alebo to nechat nanho..
Hej, uz ina moznost nieje, bud ja, alebo tipovanie... zial... Znenavidela som vsetky tipovacie stranky...:(

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • ŠTEVO 242
  • Autor témy
pred 12 rokmi 2 dňami #1672 od ŠTEVO 242
Odpoveď od ŠTEVO 242 na tému Odp.:Závislý na tipovaní
Ahoj Veronika.Som Števo som gambler.Tipoval som vyše 16 rokov.Prešiel som si všetkým o čom píšeš.Mal som šťastie že som stihol liečenie v Banskej Bystrici.Teraz abstinujem tretí rok.Tvoj priateľ je plné závislý. Je gambler.Neviem či si to priznáva, no mál by to urobiť čím skôr.Ako závislý už nedokáže hrať kontrolovane.Buď prestane hrať a začne abstinovať,alebo to bude ešte horšie.Pri tejto chorobe sú len dve cesty buď abstinuješ alebo hráš až prehraš všetko peniaze ,lásku,rodinu,priateľov.Dostať sa z toho dá no je potrebné dodržiavať určité pravidlá.Je dobré že takzv.finančnú kontrolu už máte,aspoň s časti.Mali by ste si zaviesť sms notifikáciu.Každý pohyb na účtoch by mal pípnuť tebe na mobil,z každého nákupu by ti mal doniesť bloček.Nemal by nosiť pri sebe veľa peňazí.Tiež by ste to nemali tajiť.Treba o tom hovoriť min. s rodičmi ,súrodencami,kamarátmi.Aj tak to všetci okolo už vedia.Je dobre poprosiť ich aby ti dali echo ak by chcel od ních peniaze alebo ak by počuli že peniaze zháňa.Pozor,lebo my gambleri sme majstri sveta v klamaní,manipulovaní a podvádzaní.To čo ti píšem je za predpokladu že tvoj priateľ chce prestať a niečo robiť so svojou závislosťou,lebo ak sa on nerozhodne, bohužiaľ ty mu nepomôžeš aj keby si sa snážila ešte viac ako teraz.Práve naopak tvoja spoluzávislosť sa bude prehlbovať a teba to zničí skôr ako jeho.Radím ti dať mu na výber buď liečenie , abstinencia a ty, alebo nech hrá ďalej a nech sa stará sám ako vie.A hlavné je neustúpiť aj keď bude vydierať,vyhrážať,manipulovať.Stoj si za svojím a neustúp.Iba tak mu pomôžeš aj sebe.A ako prvé by ste mali spolu navštíviť psychológa u vás doma a povedať mu o všetkom.On vás už nasmeruje ďalej.Môžte prísť do Banskej bystrice na klub abstinujúcich gamblerov každý prvý piatok v mesiaci 13.30.Veľa gamblerov až tu pochopilo aký majú problém.Držím ti palce nech sa vám podarí s tým krížom začať niečo robiť. Maj sa. Števo.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • Veronika
  • Autor témy
pred 12 rokmi 2 dňami #1671 od Veronika
Závislý na tipovaní bolo vytvorené Veronika
Ahojte, prosim o radu, pomoc.. ako postupovat.. mam priatela 5 rokov a je tiper. Tazko sa mi to aj pise a vynaraju sa mi hned slzy..Ma strasne velke dlzoby, kreditky, pozicky, od rodinnych prislusnikov.. a aj odo mna. Aj na zaciatku nasho vztahu prehral peniaze, vedela som o tom, povedal mi to. No slubil, ze uz nebude.. verila som. A potom opat a opat.. atd. 2 roky mi tajil, ze ma take velke dlzoby, vedela som o nejakych, no nie o vsetkych, a je ich vazne vela a cini to velku sumu :( Ja uz neviem co mam robit, ako mu mam pomoct, aka bude nasa buducnost?Dostane sa z toho vobec? Bojim sa kazdeho mesiaca, ked mu pride vyplata na ucet, ze co bude opat.. Uz mam vsetky jeho kreditne karty, bankomatovu kartu a aj pristup do IB, ale ako budem vediet, ze si od niekoho opat nepozical za mojim chrbtom aby mohol tipovat? :( Tento kriz nesiem na svojich pleciach, nemozem to nikomu povedat.. a tak ani neviem nazor ineho, pohlad z inej strany. Sme spolu 5 rokov a bojim sa buducnosti... prosim Vas velmi pekne o radu.

Dakujem

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.074 sekúnd

Prihlásenie

Scroll to top