Výpovede rodín

rodinaMôj problém sa ťahá už od marca tohto roka. Vtedy mi môj manžel oznámil, že investoval veľké množstvo peňazí do nejakých akcii spolu s kamarátmi a biznis krachol. Samozrejme ako ináč, tie peniaze fyzicky nemala musel si na to požičať, ... viac->

Neviem,ako ďalej... prosím, poradte

  • Tom
Viac
pred 5 rokmi 8 mesiacmi #4142 od Tom
Odpoveď od Tom na tému Neviem,ako ďalej... prosím, poradte
áno vidím sa v tomto príspevku aj ja požičiavanie peňazí na viac podvedome na hru deň dva pred tým som napr. 1500 požičal prepočital čo budem potrebovať a požičial čiastku do herne som šiel aj tak ved rozmenim si na 5 eurovky a aj 10eur na viac ma v tejto situacii udrzi lepsie do vyplaty ALE TO JE KLAM ako som spomínal v prispevkoch aj ostatny vyhrat sa nedá nespocetne krat po pozicaní som vyhraj za pet eur 100 200 zadarilo sa ale to utrpenie v herni len predlzilo casovo vyslo to narovnako nehal som ich tam nevratil peniaze a takto to slo roky uz som nevladal.liečenie nepripadá v uvahu u mna samoliecenie AG či tanie nový sposob preco zit ano .a nate nevyplatene faktury je problem aj umna ale nie je to až taky daleky ciel ked som sa rozhodol skoncovat tazsie je abstinovat do konca života poznam mnoho ludí ktory su zavisli na tvrdych drogach a gamblerstvo je velmi podobne je to v hlave čítaj prispievaj mám názor že ludia ktorý prešli obdobiami života ako gambleri si dokážu viac pomocť navzájom ako niekto kto sa to naucil a neprezil nebudem klamať tiez pojdem navstívit psychologa ale viac menej preto lebo potrebujem rozhovor a zhodit toto bremeno zo seba a pokracovat v pred strasne my chyba rozhovor o tychto veciach internet je dobry ale nenahradí rozhovor z očí do očí čo moze byt dobrá volba posunut sa vpred.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • Lemog
  • Lemog-ov Avatar
Viac
pred 7 rokmi 4 mesiacmi #3935 od Lemog
Odpoveď od Lemog na tému Neviem,ako ďalej... prosím, poradte
Ahoj flyingangelSVK,


navstivit odborne lekare, poradit se, absolvovat hospitalizaci v PL - to je dobra a logicka volba......ovsem ani pobyt v Pl ti nezaruci, ze budes vyleceny.
Jsem abstinujici gammbler vice nez rok, chtel bych ti dat nadeji, ze i bez Pl je mozne abstinovat. Nesmis si ovsem myslet, ze ti abstinence spadne sama do klina, ja jako samolecitel jsem musel vyvinout maximalni usili, iniciativu v laickem studovani sve nemoci - zavislosti.
Pokud bys to opravdu s abstinenci myslel vazne, musis udelat nekompromisni kroky a bezpodminecne dodrzovat stanovena pravidla a opatreni, zabranujici recidive.
V lecebne jsi nekolik tydnu v chranenem prostredi, jako samolecitel jsi neustale vystaven nebezpeci. Musis presne vedet co udelas v pripade bazeni, chuti na hru - musim mit do nejmensiho detailu propracovan jasny scenar, jak se zachovas a co udelas pro to, abys odolal cravingu a ten odeznel.
Musis ucinit prisna opatreni co se tyka pristupu k penezum, zruseni sazkarskych uctu i za cenu kompletniho zruseni internetu.
Pokud pochopis, ze bez techto nekompromisnich opatreni se v samolecitelstvi neobejdes, muzes se pokusit zvladnout to sam. Pokud si ponechas jen mirne pootevrena zadni vratka, budes recidivovat a pokto zde brecet a hledat vinika a nebo jiz zde nenapises.
Pokud si netrofas na samolecitelstvi, vyhledej odborne lekare a zacni svoji zavislost okamzite resit, jinak se budes dale zadluzovat a padat do dalsich pater gamblerskeho pekla.

Hodne stesti

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • St
Viac
pred 7 rokmi 4 mesiacmi #3934 od St
Odpoveď od St na tému Neviem,ako ďalej... prosím, poradte
flyingangelSVK
prehral si co si mohol prehrat prehral si svoje peniaze pozicane peniaze za 10 rokov si sa prepracoval k zavislosti si gambler a tvoje rozmyslanie sa aj tak sprava. Co mam robit to je tvoja otazka liecit nie lebo prides o pracu ale ak sa nepojdes cize nebudes liecit o pracu tak ci tak prides. v rodine by sa s toho zrutili keby vedeli aku mas diagnozu ale oni sa to skor alebo neskor dozvedia. To ze splatis svoje dlzoby neznamena ze poriesis svoju zavislost . Ty si uz asi dlho v kolobehu a mal by si navstivit odbornikov na liecbu zavislosti.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • dusiander2
pred 7 rokmi 4 mesiacmi #3933 od dusiander2
Odpoveď od dusiander2 na tému Neviem,ako ďalej... prosím, poradte
Lietajúci andel,

presne takto sa stáva z ,,ANDELA"závislosti ,,ČERT" jej syndromu ,ktorý sa nevie a nedokáže pred ničím a nikým zastaviť!!! Dlhých desať rokoc si v sebe živil a ešte vždy živíš ,,ČERTA" ,ktorý ťa nakoniec celého ovladol a je tvojím pánom deň a noc!!! Aj ty si zrazu precitol z mdlého spánku a zrazu CHCEŠ !!! Ale aj ty napred len tvoje prehraté peniaze a nie zdravie! Nuž ,ale prečo len peniaze a nie predovšetkým zdravie??? Prečo je tvoj strach z pravdy pred blízkymi ešte väčší než strach zo straty práce a pritom nie je väčším zo straty zdravia a následkov z tohto poznania a faktov vypyvajúcich??? Čo ti je prednejšie ? Zdravie ,alebo peniaze? Aj tvoja iracionalizácia už pred začiatkom riešenia tvojho problému=źdravia je alarmujúca a jasne hovorí ešte o nie zorientovaní sa v problematike závislosti ako choroby. Ja neviem ,čo všetko si si už naštudoval na tomto portály a kde a ako chceš vlastne začať tvoju novú cestu zmeny myslenia ,konania a návratu do stavu zdravého človeka ,ale jedno viem už teraz iste . A to je to ,že pokiaľ sa nenaučíš narábať s pravdou a nezbavíš sa strachu z nej sám pred sebou a aj tvojím blízkym okolím ,tak sa dopredu moc nepohneš! PRAVDA je totiž jedným z faktorov pri tvojej chorobe ,ktorá otvára oči ,odbúrava strach a stres a núti ťa meniť myslenie a postoje vychádzajúce z nej!!! A pokiaľ si toto poznanie poriadne neuvedomíš a budeš pred ním zatvárať očí ,ta sa len veľmi ťažko pohneš v pred! Ty potrebuješ pri tvojej diagnoze predovšetkým kontrolu nad sebou samím a potom nad tvojími financiami . A pokiaľ sa nezriekneš moci nad obidvoma faktormi ,tak sa budeš vždy pohybovať v bludnom kruhu imaginácii ,klamstiev a iracionalizácii tvojho konania pod silou závislosti ,teda choroby!!! V tejto chvíli sú pre teba najväčším nepriateľom tvoje vlastné myšlienky a peniaze .A pokiaľ nezmeníš postoj aj k týmto faktorom ,tak sila tvojej choroby =závislosti si bude robiť s tebou čo chce a kedy chce ! Takže ,blokuj účty ,dávaj si zrážať splátky už z výplaty ,platobné karty daj rodičom ,manželke ,priateľke ,zablokuj si všetky hry a tipovačky na internete a zmeň spôsob starých zvykov a postojov k ním. Ale predovšetkým sa porozprávaj s tvojimi najbližšími o tvojej chorobe a povedz im pravdu,lebo sa môže kľudne stáť ,že ich po čase stretne pravda o tebe od iných a to potom bude pre teba a nich ešte horšie!!!
Nuž,skús mi teda napísať ,čo si si už vybral a zaumienil robiť na ceste za tvojim zdravím ,teda trvalou abstinenciou.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • flyingangelSVK
  • Autor témy
Viac
pred 7 rokmi 4 mesiacmi #3932 od flyingangelSVK
Neviem,ako ďalej... prosím, poradte bolo vytvorené flyingangelSVK
Takže .. ako by som začal.. hrám už cca. 10 rokov, začalo to úplne nevinne - drobnými v bare a malými výhrami.. veď to poznáte a snáď to ani nemusím nejako detailne popisovať. postupne som začal hrať o vačšie peniaze a už po cca. pol roku mi nebolo ľúto dať do automatu celú 50 Eurovku (čo je z racionálneho hľadiska úplný nonsens).. takto to išlo roky a roky, a ja som si nejako žil.. zarábal som stále veľmi dobre - cca. 1500 mesačne a viac (v závislosti od úspešnosti v práci) a tak som popri hraní roky dokázal žiť na pomerne vysokej nohe, nešetriť na bežných výdavkoch, dokonca som popri každodennom hraní dokázal našetriť na nové auto a každoročne na dovolenku cez leto (niekedy aj na dve).. takže hazard som vnímal skôr ako vášeň, aj keď drahú a takú, ktorá ma stoji neskutočne veľa peňazí, nepociťoval som však, že by boli moje základné životné potreby ohrozené.. aj keď som neraz dokázal prehrať všetko do koruny, odmeňovací systém v práci je nastavený tak,že mimo fix príjmu mi chodí bonus každý týždeň.. mesačne som prehral stále cca. tých 1000 E mesačne.. keď som mal vytýčený cieľ, bolo to menej a hral som omnoho menšie stávky ako zvyčajne.. problem však nastal, keď som kúpil pred pol rokom nové auto.. zrazu sa mi akosi stratila motivácia opatrného narábania s peniazmi a išlo to šialene dole vodou..začal som prehrávať neuveriteľné sumy.. najhoršie však je, že to dospelo do štádia, keď som v jeden večer prehral svojich 700 Eur a následne vybral z karty 1000 E do mínusu.. keď som sa spamatal z toho šoku na druhý deň, nevedel som ako to mám zrazu riešiť.. totižto, nikdy som nemal žiaden dlh, ani cent..aj ked som hrával roky.. tak som si samozrejme zo strachu z vysokých úrokov na povolenom prečerpaní šiel radšej vybaviť úver s výhodným úrokom.. chcel som to vyriešiť tak, že kazdy splatím dlh na karte a budem ho splácať menšou čiastkou každý mesiac.. čo sa však nestalo? "úver na dlh" skončil v priebehu hodiny v automate.. takže prešli dva dni a ja som bol v podstate v minuse 2 tisic EUR ! z čoho budem žiť, črtala sa mi myšlienka..no jasne, požičiam si od známeho do ďalšieho týždňa.. ani neviem, prečo som si požičiaval 300 E, asi podvedome som vedel, že chcem ešte ďalej hrat,aj ked som sa zaprisahal, že do herne už nevleziem..samozrejme som prehral aj ďalšie požičané peniaze.. tak som si požičal od brata.. zrazu na druhy den som objavil zabudnuté faktury, onedlho mi treba platiť byt a lízing..lenže nad tým som v herni nepremyšlal..a ja som sa za pár dni dostal do takých sračiek, že neviem, ako sa z toho vymotám.. chcem už navzdy prestať hrať,aj ked neviem, či je to možné.. čo mám robiť? aj by som išiel na liečenie, avšak, ak vypadnem z roboty dva mesiace, môžem si hľadať rovno inú prácu.. taktiež mám v rodine ľudí, ktorí by sa po prevalení mojej diagnozy zrejme psychicky zrutili.. ono, ak by som prestal hrať, svoje dlhy vyriešim v priebehu dvoch,max. troch mesiacov, čo nie je také hrozné.. bojím sa však toho, že som sa do kolobehu dlhov začal cykliť tak, ako každý "pravý gambler".. ďakujem za každú radu..

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.066 sekúnd

Prihlásenie

Scroll to top