Výpovede rodín

rodinaMôj problém sa ťahá už od marca tohto roka. Vtedy mi môj manžel oznámil, že investoval veľké množstvo peňazí do nejakých akcii spolu s kamarátmi a biznis krachol. Samozrejme ako ináč, tie peniaze fyzicky nemala musel si na to požičať, ... viac->

ja

  • St
Viac
pred 7 rokmi 3 mesiacmi #3974 od St
Odpoveď od St na tému ja
beky
je rozpor v tom co pises teraz a medzi tym co si pisal pred dvoma rokmi co je pravda ako skutocne na tom si. Mas problem zo zavislostou sam ju nezvladas ale urcujes si co budes a co nie to ti v tvojej chorobe vobec nepomoze. Napisal si sem len pre svoje a priatelkyne uspokojenie. Navsteva AG klubov je doliecovanie nie liecba zavislosti ty sa snazis zastavit a co tak liecit svoju chorobu. Drzim ti palce na ceste k uzdraveniu.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • dusiander2
pred 7 rokmi 3 mesiacmi #3963 od dusiander2
Odpoveď od dusiander2 na tému ja
Beky,

takýto formulár z SP potrebuješ len kvôli tomu aby si mohli poisťovne medzi sebou uhradiť platby za lekársky výkon v prípade tvojej PN ,ale pokiaľ ide len o jednorazové ošetrenie tak ,nie. Ale dobré a nechajme technické záležitosti a skús mi povedať ,čo všetko podnikáš na eliminovanie tvojej choroby . Aké pravidlá si si dohodol s dievčaťom a čo od tohto očakávaš?

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • beky
  • Autor témy
Viac
pred 7 rokmi 3 mesiacmi #3962 od beky
Odpoveď od beky na tému ja
Tak ano povedal som jej o tom vsetkom. Nebolo mi to jedno no vie to a mne sa velmi ulavilo ze to vie. A zato ako to priala s jui este viac vazim. Dost ma podporila a stale ma chcie vidiet. No zdravotne poistenie ti na slovensku daju iba na zaklade formularu E106 ktore si vybavys ked mas E kartu v rakusku.. v tom centre pre drogovo zavislich a ostatne zavislosti mi presne povedali co potrebujem a ako nato ist takze urcite nebudem mat dvojite poistenie.. a otom viem este z roku 2011 ze je nezakonne byt poisteny v dvoch krajinach europskej unie. Ale nato aby som mohol byt osetreny na Sk potrebujem iba formular a urcite nebudem navstevovat obvodneho lekara v rakusku. Viem ze reagujete iba nato co napisem. A ze kazdy kto tu pise ma nejake priame skusenosti so zavislostou drzim vsetkym palce na ceste uzdravenia a pekne vianoce prajem.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • St
Viac
pred 7 rokmi 4 mesiacmi #3953 od St
Odpoveď od St na tému ja
beky
ci to mas povedat svojej novej znamosti. budem ti odpovedat tym co si si sam napisal pred troma rokmi si bil do hrude zvladnem to sam je to taka vazna znamost ze jej to chces povedat a zas je tu taka vec ona by mala vediet ze si gambler lebo s nou budes manipulovat a ked na to pride sama alebo sa to dozvie od niekoho ineho ako od teba to bude horsie pre nu aj pre teba. Ty sa snazis zastavit neni tam uz nejak dlha doba co sa to snazis zastavit liec svoju chorobu a nehladaj priciny preco nie . Mas otvorene zadne dvierka a tie ta vtahuju naspat a si stale v zajati svojej choroby slaby a neschopny povedat pravdu sebe a ludom na ktorych ti zalezi.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • dusiander2
pred 7 rokmi 4 mesiacmi #3950 od dusiander2
Odpoveď od dusiander2 na tému ja
Ahoj ,

beky ,na to aby si mohol navštevovať centrum pre drogovo závislych ti stačí predsa aj rakuská karta poistenca .A ty praktický nemôžeš mať dve karty poistenca ,lebo v ramci EU je to jednoducho nepripustné a tak!!! Takže môžeš ísť kľudne s akoukoľvek kartou k akémukoľvek lekárovi aj na Slovensku ,ale bolo by dobré keby si mal odporúčanie od tvojho Rakúskeho obvodného lekára . Ale keď zabehneš do CpDZ tak tam ti iste dajú správne info.

Nuž a čo sa týka tvojho pretrvávania v ,,boji" medzi chorobou -závislosťou a abstinenciami ,tak si musíš napred uvedomiť ešte strašne veľa vecí a zrovnať si ich v hlave a až potom skúsiť PRESTAŤ!!! Po koľký krát už,čo??? Ty sa momentálne snažíš o tzv.kontrolované hranie a vytešuješ sa z toho že už neprehrávaš toľko ako pred rokom dvoma ,ale uteká ti pointa ,ktorá spočíva v tom že choroba pretrváva a prechádza do iných štadii jej sily a vývoja.Tvoje CHCENIE je v tomto smere len tvojim tajným želaním a abstinencia VÓLE,DISCÍPLYNY a SEBAVEDOMIA je evidentná . Nuž a bez zapojenia aj týchto atribútov do ,,boja" proti závislosti sa len veľmi ťažko pohneš v pred ,čo v konečnom dôsledku vidíš aj sám na sebe!!! Aj ty musíš pri dosiahnutí niečoho,čo si v živote ešte nedosiahol ,začať robiť veci ktoré si doteraz v živote nerobil!!! Nuž a pri dosahovaní stavu celoživotnej abstinencie to platí aj pre teba dva krát viac.

Čo sa týka tvojej novej známosti a strachu z rozchodu a jej rozpádu na základe tvojej príčiny-choroby ,tak by som ti poradil jednú konštruktívnu hádku s druhou stranou v ktorej jej vyložíš jednoducho karty na stôl a to presne tak,ako si to spravil konečne aj doma!!! Tu nemá totiž cenu čakať a otáľat ,lebo ak má tento vzťah prerásť v niečo väčšie a trvacnejšie tak,by si trpel predovšetkým ty ako pôvodca a príčina následného rozpadu. Samozrejme ak by si bol schopným si priznať tvoj podiel viny na rozpade vzťahu!!! Ty môžeš takúto hádku ale využiť v tvoj prospech aj v to ,že to ešte len dievča môže byť tvojou barličkou a oporou pri tvojích prvých a nových krokoch na ceste k trvalej abstinencii. Samozrejme za predpokladu ,že zostane pri tebe aj po tejto hádke. Tuna sa netreba ani ponáhľať a ani sa báť pravdy a pokiaľ jej nechceš ublížiť už teraz a aj pozdnejšie tak jedine PRAVDA o tebe ti pomôže posunuť sa v pred vo vzťahu a aj odbúra tvoj STRACH z jej možného odhalenia vtedy keď to budeš najmenej očakávať!!! Beky ,ty si sa už v živote naklamal predsa dosť a veľmi dobré vieš ,čo tieto klamstvá s tebou robili a hlavne k čomu ťa priviedli ! Tak neviem prečo by si mal v tom pokračovať aj naďalej a to hlavne aj preto keď ako,tak pozorujem tak CHCEŚ konečne v živote dosiahnuť niečo ,čo si v ňom ešte nedosiahol a tento krát už nie sám ,ale s osobou ktorá v tebe prebudila to,čo po dlhé roky v tebe zabíjala tvoja choroba!!! Takže ,odlož obavy a predsudky bokom a buď konečne zodpovedným nie len sám k sebe ale aj k osobe ,ktorej by si mohol niekedy v minulosti ublížiť viac než si si momentálne schopný uvedomiť!!! Beky skús sám sebe dokázať ,že tvoja zmena myslenia je konečne na dobrej ceste a ty už nechceš byť len klamárom,ale predovšetkým zodpovedným chlapom už aj k tvojmu okoliu ,blízkym ale aj ešte nespoznaným osobám. Beky ,kedy keď nie teraz a hneď, keď ti tak prikazuje aj tvoje srdce a vnútro????

MLČANIE,TAJOMSTVÁ A LŽI RUINUJÚ KAŽDÝ VZŤAH TAK,AKO ZABLOKOVANÝ PRÍVOD PALIVA UDUSÍ KAŽDÝ JEDEN MOTOR!!!

INFORMACIE SU PRILIVOM PRE KAŽDÝ JEDEN VZŤAH!!!

PRAVDA EXISTUJE PRETO ,ABY SA NÁŠ ŽIVOT ZLEPŠIL A NIE ZHORŠIL!!!

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • beky
  • Autor témy
Viac
pred 7 rokmi 4 mesiacmi #3946 od beky
Odpoveď od beky na tému ja
Ahojte
Dnes som opeť pri hľadaní nejakých informacií natrafil na tuto stránku. A pozerám že ubehlo už 3 roky od toho ako som tu písal. Keď si spomeniem nato aký som bol ako som sa bil dol hrude že to zvládnem sam, že som silnejší než ta choroba. Mi je z toho smutno lebo som ani netušil aký som slabý a neschopný to zmeniť. Ne žeby som tu nechcel písať čo sa udialo za ten čas, ale bolo by to tu na dlho a každý z vás vie čo sa dialo kedže som ani netušil aký som zavisli na hrani. No v roku 2016 prišla zmena a to že som to doma povedal svojej rodine. Momentálne žijem v Bratislave sam pracujem vo viedni navštevujem AG v Trenčine. A vybavujem si zdravotné poistenie na SK aby som mohol navštíviť centrum pre drogovo zavislích v BA kde riešia aj gemblerov. A z hraním je to tak že sa to snažím zastaviť nie vyhrať. Mám otázku. Našiel som si novu známosť je to dievča vo veku 22 rokov s ktorou sa stretavam cca mesiac a chcem jej povedať že som zavisli gembler. Je to skoro? mám počkať?. Jasne mám obavy že ak to neprijme..

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • dusiander
  • dusiander-ov Avatar
Viac
pred 10 rokmi 3 týždnami #1924 od dusiander
Odpoveď od dusiander na tému ja
Beky,

Uvedom si že ambulantna liečba zavislosti sa až príliš spolieha na formu-obsah a nie na proces liečby a procesy prebiehajúce v liečacom sa.Pri takejto liečbe,na rozdiel od ústavnej, ti okrem iného chýba-abstinuje okamžitá spätná vezba od okolia ,ktoré ti je ochotné ihneď pomôcť keď sa zdôveríš. Nastavi ti jednoducho hneď zrkadlo v ramci jeho vedomosti a schopnosti. Čo pri ambulantnej liečbe nie je možné a vznika tak veľké riziko recidivy. Píšeš že chodíš k psychiatričke,tak sa jej skus spýtať na procesy odohravajuce sa v tebe .Nemam na myslí len proces v zmene myslenia ,ktoré ťa ma prinavrátiť k pôvodnej autentickej identite pred vznikom a vyvojom závislosti ,ale na chemicke procesy ktore v priebehu závislosti ale aj v počiatočnej fázy abstinovania prebiehaju v tvojom organizme. Tam nájdeš odpoveď na tvoje nutkanie zrecidovať,ktoré ťa v podobe nanutenych myšlienok nuti konať proti tvojej vôli a momentálnemu odhodlaniu.A ako si na tom s alkoholom? Ináč držím palce ......

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • marcel75
Viac
pred 10 rokmi 3 týždnami #1923 od marcel75
Odpoveď od marcel75 na tému ja
ahoj Beky,

nebol som na nete tak píšem až teraz. Je to ťažko o tom nutkaní ja som sklamal tri krát a po tom treťom raze to už išlo rýchlo, bol som na klube v BB a tam ma dali do obrazu, na to som šiel k psychiatričke napísala žiadosť na liečbu a bolo. Ja som chodil tipovať a sám a už som vedel, že s tým chcem niečo robiť a bol som rozhodnutý ísť na liečbu. na koľko som tri krát zlyhal a dlhy narástli a o sklamaniach blízkych a seba ani nehovorím. Kým som šiel na liečbu tak som si uz co to o tejto chorobe naštudoval. Táto diagnózy nie je na rok, päť, desať, ale na celý život a iba dodržovanie pravidiel ťa dovedie k úspešnej abstinencií, samozrejme čím dlhšie vydržíš nehrať tým je chuť , baženie po hre slabšia.


tak držím palce

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • beky
  • Autor témy
Viac
pred 10 rokmi 1 mesiacom #1922 od beky
Odpoveď od beky na tému ja
Marcel75
V prvom rade gratulujem pekne dlha doba a za druhe chccem sa opytat. Ze kedy ta prejslo to take neznesitelne nutkanie ist hrat? Mna to tahalo velmi v prvy mesiac druhy to bolo lepsie ale stale ma to tahalo no teraz tento treti zatial som nepocitil to take nutkanie.. psychiiatricka mi povedala ze ak rok vydrzim tak jeto na dobrej ceste a ze po piatich rokoch by som mal byt z toho von no neplati to u kazdeho.. moja prectava bola ze maximalne 5 mesiacov a ze uz si ani nespomeniem ze som niekedy hral..no asi som sa sekol :-) ale je to lepsie odost ako na zaciatku.. musim byt opatrny

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • marcel75
Viac
pred 10 rokmi 1 mesiacom #1921 od marcel75
Odpoveď od marcel75 na tému ja
ahoj Beky,

super, že sa držíš, je už nehrám rok aj 10 mesiacov. S tou psychiatrickou to bol dobrý nápad, aj ja som tak začal, ale podporil som to ústavnou liečbou.Lebo som to dva krát skúšal sám a stalo ma to ďaľšie eurá na viac. Tak držím palce nech sa ti darí.

Ahoj

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • beky
  • Autor témy
Viac
pred 10 rokmi 1 mesiacom #1920 od beky
Odpoveď od beky na tému ja
Ahojte vseci tak som tu po dlhej dobe. Sedim v praci a tak som si spomenul na tuto stranku tak som si ju pozrel aj forum a hned moje vlakno ktore som zalozil. Vela veci sa stalo zaten cas ale najpodctatnesia je ta ze uz som nehral 2 mesiace aj 10 dni co je najdlchsia doba ale vlastne je to aj prvy krat kedy som sa skutocne pokusil prestat stym gemblerstvom. Dufam ze sami podari stym prestat.. a pomohla mi k tomu navsteva psychiatricky aj jej velmi dakujem za pomoc. Pekny den

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • dusiander
  • dusiander-ov Avatar
Viac
pred 10 rokmi 3 mesiacmi #1919 od dusiander
Odpoveď od dusiander na tému ja
Ahoj Marko,

srdečne ťa zdravím a aj tebe prajem všetko najlepšie v novom roku.Nech sa ti darí aj naďalej v abstinovaní,spôsobom tebe vlastným,ale aj v podnikani a iných oblastiach k životu potrebných. Som rád že si si uvedomil silu a moc tejto pseudopomoci od nás-tebe podobných ,na tomto portáli a dnes si vychutnávaš život so zmyslom a určitými cieľmi. Marko ďakkujem ti za slová ktoré robia radosť môjmu srdcu a som nesmierne rád za tvoje uprimné priznanie sa k stavu s ktorým si navštivil túto straknu,ale aj tvojmu uvedomeniu si po zdolaní určitých prekážok cez ktoré si musel prejsť aby si sa zmenil a stal sa iným človeom a to hlavne v postojoch k sebe samému ale aj k chorobe ktorá ťa priviedla takmer ku koncu. Ešte raz ti ďakujem za slova vďaky a prajem ti ďajší úspešný rok vo všetkých oblastiach tvojho života......

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • dusiander
  • dusiander-ov Avatar
Viac
pred 10 rokmi 3 mesiacmi #1918 od dusiander
Odpoveď od dusiander na tému ja
Marcel,

Marcel 175,25 Marko 25, chybiča sa vludila.ale ta predsa nič nemení na môjom poôvodnom zámere popriať všetko najlepšie k Vianociam a Nového raka aj tebe. Prehliadal som si vlákna v rôzných diskusiach a trochu si pospomínal a preto aj ta chybiča! Ale je na škodu veci že mnohí z nás si nedokážu spomenuť aspoň raz do roka na stránku kde našli pomoc a pochopenie vtedy keď to najviac potrebovali a bali sa otvoriť dvere u odborníka. Ale to už nie je o závislosti ale o nás ako ľuďoch a ja to nezmením a ani meniť nechcem,ale dúfam že o rok to tuna bude veselšie a hlavne plnšie! Prajem pekný deň....

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • 25marko25
Viac
pred 10 rokmi 3 mesiacmi #1917 od 25marko25
Odpoveď od 25marko25 na tému ja
Ahoj Dusiander.pisem teraz cez mobil,takze neviem ci to budes cigat niekedy.Som si teraz spomenul na tuto stranku tak som si pametal nick a skusal som trafit heslo.podarilo sa mi.Chcem len napisat ze tato stranka je fakt super a mne zachranila zivot.Dakujem.Tebe Dusiander dakujem tiez velmi si mi pomohol tu.ale si jedina vyrazna osobnost tu na tejto stranke.Dakujem ti moc.Ja nehrajem,Dakujem moc.dufam ze si na mna spominas.
Nasledujúci užívateľ(ia) povedali ďakujem: dusiander

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

  • marcel75
Viac
pred 10 rokmi 3 mesiacmi #1916 od marcel75
Odpoveď od marcel75 na tému ja
Dusiander,

dík ak si myslel mňa, tak ja som Marcel, ale môžeš mi vravieť aj Marek:)))).

Pekný zvyšok dňa.

Prosím Prihlásiť alebo Registrácia pre zdieľanie konverzácie.

Čas vytvorenia stránky: 0.113 sekúnd

Prihlásenie

Scroll to top